lördag 27 juli 2019

Löfven och Trump borstar varandra på ryggen


.
Så där ja! Då har även de tunga elefanterna kastat sig in i Absurdistans rättsväsendes pajaserier kring ASAP Rocky.

Donald Trump låtsas utöva påtryckningar på Sverige att släppa ASAP Rocky och Stefan Löfven låtsas att Sveriges politiska ledning inte utövar påtryckningar på domstolarna. Men allt är naturligtvis bara apspel.

Om Trump verkligen hade haft för avsikt att utöva riktiga påtryckningar mot Sverige hade han gjort det och då hade ASAP Rocky varit på fri fot redan den 1 juli. Men han är naturligtvis mycket måttligt intresserad av den saken. Däremot är han intresserad av att tuta i den svarta befolkningen i USA att han engagerar sig i frågan. Men det är nog ändå tur för ASAP Rocky att han blev tagen av den svenska polisen och inte den amerikanska. Det kunde ju lika gärna ha slutat med att han hade blivit skjuten.

Löfven trivs som fisken i vattnet när Trump’s och Löfven’s apspel tutar i lättlurade svenskar att inte politiken lägger sig i domstolarnas arbete. Sanningen är ju att det gör de hela tiden. Men de vill inte bli beslagna med att ha gjort det.

Så här går det till, när två samspelta politiska charlataner för sina respektive befolkningar bakom ljuset och när den "kritiskt granskande" tredje statsmakten jamsar med i vanlig ordning och legitimerar apspelet.

Falun lördagen den 27 juli 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: