onsdag 25 september 2019

Dagens sprängning


.
Dagens sprängning ägde rum i Borås, vid Borås tidning, i morse. Jag skriver ”dagens sprängning” men ännu vet vi inte om det blir den enda sprängningen idag. Kanske borde jag istället ha skrivit: Dagens sprängande inleddes i Borås i morse.

Vad vi däremot vet är att vi börjar att vänja oss, eller, våra media börjar vänja oss. När jag skriver det här är klockan 15:40. Nu måste man vara noggrann för att kunna se att det över huvud taget varit något sprängdåd idag. På en av de stora drakarnas webbsidor fanns nyheten inte längre kvar. På en annan var den näst- eller tredjesista nyheten distanserad av allehanda tramsskriverier. Det vill säga att lite senare i eftermiddag finns den inte.

Så förvandlas landet vi lever i på bara några år. Från att ha varit ett fridsamt land, utan våldsdåd, utan gruppvåldtäkter och utan maskingevärs- och sprängdådsuppgörelser på våra gator, importerade från Tredje Världen med tillhörande analfabeter, har de nu blivit till ett normaltillstånd, något man inte skriver om eller uppmärksammar. 

Kanske hänger det samman med att våra i övrigt ganska odugliga makthavare är duktiga på att muta våra låtsasmedia med skräddarsytt presstöd och med till annonsering kamouflerade mutor. Enligt politikers och medias logik har det inte hänt om det inte omnämns i media. Sakta men säkert sågar våra media av den gren de tidigare satt tryggt på. Allt mer av nyhetsförmedlingen hanteras av medborgarna själva via Internet och på annat sätt när etablerade media inte går att lita på. Media förfasar sig över ”false news” på nätet som de tycker att är mycket värre än ”false news” och tillrättalagd debatt på våra maffiastyrda PK-media.

Falun onsdagen den 25 september 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: