onsdag 25 september 2019

Psykopat eller inte?


.
Jag verkar inte vara den enda som försöker bli klok på om Centerns Annie Lööf är en rättrådig och välvillig person eller en egennyttig fullblodspsykopat eller möjligen en komplett idiot.

Igår tittade jag på SVT Play, på ”Svenska Nyheter”. Där var ett inslag med Annie Lööf där hon apropå budgeten uttalade ”vi vill ju se till att hela landet kan fortsätta att växa”. Sedan fortsatte hon med: ”Det är en stor framgång för Centern i budgetförhandlingarna.” Vilken planet har hon vistats på? Hela landet kan fortsätta växa… Mycket kan man säga om den svenska landsbygden, men växer gör den inte. Åtminstone inte ekonomiskt.

Däremot växer ödsligheten. Andra saker som växer är behoven av socialhjälp och enklaverna med analfabeter som kommit från länder där man är van att lösa problemen med vapen i hand och där gruppvåldtäkt mot kvinnor är en etablerad umgängesform. Vad det kommer att betyda för framtiden kan väl vem som helst räkna ut - utom möjligen Annie Lööf och centerpartisterna. 

Jag ser i Göteborgs-Posten att Annie Lööf i en intervju 2011 sagt att hon inte ser några problem med att Sverige skulle ta emot 30 miljoner invandrare. Dessutom har det visat sig att hon menade 30 miljoner analfabeter eftersom det är vad Sverige i hög grad har specialiserat sig på - till skillnad från många andra länder med stor invandring. Ja, därmed är väl frågan vad hon är för något besvarad? Om hon inte är en ohederlig person, som blåljuger folket rätt upp i ansiktet, återstår väl bara att hon måste vara en komplett idiot? Men intressantare är väl ändå hur det står till med resten av Centern? För om det nu är så att Centern’s siffror är riktiga och inte skapade tillsammans med sosseriet genom valfusk och manipulerade opinionsundersökningar, betyder det att ungefär 8 % av svenskarna tycker att det är en bra idé att ha en komplett idiot som partiledare. Därutöver är ju ungefär 6 % miljöpartister som är lata och arbetsskygga flummare som tycker att det är en bra idé att latmaskarna ska försörjas av resten av folket i ett år, utan att arbeta för sin försörjning. Sen har vi förstås nästan 4% som är liberaler och tycker ungefär som Centern eller vad som helst som inte sticker ut, samt 8% kommunister som bara längtar efter att en snart konkursmässig stat ska bygga snabbtåg. Jag har missat det där med när snabbtåg blev en viktig kommunistisk angelägenhet.

Sammanlagt cirka 25% av valmanskåren befinner sig således - med reservation för om siffrorna stämmer - inne i dimmorna, väl distanserade från verkligheten. Sedan har vi ca 20% moderater som inte vet vad de tycker utan att blöta fingret och sticka upp det i luften för att se vartåt det blåser just idag.

Vi har en konstig dysfunktionell demokratisyn i Sverige. I andra länder tolkar man demokrati så att folket väljer kloka företrädare att styra landet. I Sverige väljer, eller luras väljarna att tro - att de väljer idioter att styra landet. Det påminner om hur man i glada vänners lag kan skämta om att ”fullast kör”. Så fungerar det ju faktiskt i Sverige - fullast - eller dummast - styr.

Man behöver nog inte fråga sig hur det här ska sluta. Det är nog ganska uppenbart för den som har ögon att se med vart vi är på väg.

Falun onsdagen den 25 september 2019
Mikael Styrman
.

1 kommentar:

Anonym sa...

Annie Lööf är definitivt att klassa som psykopat, tecknen är tydliga! Bara den om hennes egna inbillade storhet och ofelbarhet, att skylla allt på andra visar väl att hon är fullblodspsykopat med narcissistiska drag

Benny