lördag 7 september 2019

Sverige måste ha världens klantigaste mördare

.
Ta bara det senaste mycket uppmärksammade mordförsöket som exempel, det mot advokaten Henrik Olsson Lilja. Trots att advokaten, förmodligen ovetande om att mördaren väntar i trapphuset, ska till jobbet, och måste passera genom trapphuset, lyckas den av medias spekulationer att döma lejde yrkesmördaren, skjuta endast tre gånger, men på nära håll, och ändå så klantigt att offret överlever. 

Nu menar inte jag att det var fel att han överlevde - tvärtom. Men jag menar att mördaren är en jävla klåpare som borde byta bransch till något han klarar av. Men han är i gott sällskap. Bara vart fjärde mordförsök lyckas enligt BRÅ. Afghaner, araber, somalier och andra grova brottslingar som inte heller får nämnas, trots att det är känt att de svarar för nästan alla mordförsök, sprider kulorna omkring sig som en gödselspridare, utgörande ett betydande hot mot vårt arkitektoniska arv. Särskilt mot betonggettona i förorten som kultureliten som inte behöver bo där tycker att det är hemskt viktigt att slå vakt om. Men mordoffret in spe träffar de inte utan automatvapen. På sin höjd kan de få till en träff i ett ben, en arm eller en fot. Det säger ganska mycket om vad Annie Lööf och de andra klåparnas bingovinster egentligen kan tillföra landet.

De svenska mördarna är så klantiga att deras ineffektivitet bara överträffas av polisen som lyckas så dåligt med sitt jobb att de slutat offentliggöra uppklarningsstatistiken. Förmodligen är man urless på att andra länders poliskårer gapskrattar åt den svenska polisens äventyr. Tintin-albumens Dupond och Dupont skulle alla dagar i veckan försvara posterna som svenska polisens uppklarningsexperter nr 1 och nr 1. Även Kling och Klang skulle tveklöst höja kompetensen om de anslöt sig till kåren. Numera offentliggör polisen inte uppklarade mord och mordförsök som resulterar i fällande dom. Istället offentliggör de ”handlagda” mord. Polisen blir så lyckliga när de hittar mordförsöken i drivorna av anmälningar om ouppklarade brott att de tycker att man gott kan offentliggöra det istället. Att man hittat anmälan upplever den svenska polisen som en lika stor prestation som när andra länders poliskårer kommit fram till fällande dom. Då har man inte höga krav på sig av politikerstollarna som ytterst är de som anställer och avskedar poliser.
 
Falun lördagen den 7 september 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: