fredag 6 september 2019

Inte lätt att vara Boris Johnson

.
En Tory-MP, vars namn jag inte uppfattade - beskrev igår kväll, på Sky-News, Boris Johnson´s situation mycket träffsäkert.

Han sa ungefär så här: Parlamentet har försatt honom i en situation liktydig med att han ska spela poker med transparenta kort. Genom att blockera möjligheten till en Brexit utan avtal har man vridit hans bästa redskap för att faktiskt få ett avtal ur händerna på honom.

Så kan det bli av illvilja, om en majoritet av Parlamentets ledamöter helt enkelt vill hindra den Brexit som deras uppdragsgivare - den Brittiska befolkningen - har beslutat om i folkomröstning. Men det kan också ske av oförstånd, av inkompetenta förhandlare som helt enkelt inte begriper hur en krävande förhandling mot tuffa motparter måste skötas.

Hela Brexit-äventyret har kantats av otaliga låtsas-omröstningar i Parlamentet vilka sammantaget visar att parlamentarikerna inte har för avsikt avsikt att komma fram till ett avtal eller villkor som kan läggas till grund för Brexit. Syftet har istället varit att blockera Brexit. 

Nu undviker man så långt som möjligt väljarnas dom i nyval, medvetna om att många riskerar att förlora sina platser vid köttgrytorna. Många oroas nog också av att Nigel Farage kan förväntas dra en hel del röster mot bakgrund av hur Parlamentet skött Brexit-frågan.

Falun fredagen den 6 september 2019
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: