onsdag 8 maj 2024

Trollfabrikerna

 .

Framför allt sossekontrollerade TV4 drar nu på ordentligt om SD:s ”trollfabriker”. Men trollfabriker är inget nytt. De har minst hundra års historia och sosseriet har dragit ett stort lass för att skapa fenomenet, i syfte att vilseleda och locka allmänheten. Det som är nytt är bland annat att man numera talar om fenomenet och med klockren humor benämner alla kampanjorganisationer som just trollfabriker.


Sosseriet har i många decennier - och med stor framgång - använt både piska och morot för att tygla media och få dem att springa sosseriets ärenden, hylla sosseriet och skrämma och misskreditera motståndare. Exempelvis hotade man öppet vid återkommande tillfällen Bonniers med förstatligande mm av deras mediaimperium, med hänvisning till deras marknadsdominans. När Bonniers gjorde som sosseriet ville var det inget problem att få stärka sin marknadsdominans ytterligare. Det har varit ett återkommande spektakel hela min levnad och har säkert funnits lång tid tid dessförinnan. Så väl lyckades det att Bonniers ännu inte vågat lyfta blicken och se hur sosseriets makt har krackelerat.


En annan ny sak är naturligtvis Internet och sociala medier som har brutit sosseriets kontroll över nyhetsflödet. Förr - och ända till helt nyligen - kontrollerade sosseriet nyhetsflödet totalt. Den som ville få ut något budskap mot sosseriets vilja kunde liknas vid en ensam person som ropade i öknen.


Ännu har sosseriet inte lyckats hitta något motmedel mot sociala mediers demokratiserande av det fria ordet, och troligen gör de inte heller det. Sosseriets grepp om landet och folket har hunnit försvagas för mycket, sosseriets intellektuella kapacitet likaså. Förr sökte sig en människa som ville göra karriär ofta till sosseriet. Så inte längre. Det är sosseriets riktiga och allvarligaste problem. Intelligenta människor i karriären ser inte länge sosseriet som en självklar och lockande karriärväg. Istället ses de numera av allt fler som ett koppel skurkaktiga och inkompetenta dumskallar.


Att sosseriet - i tysthet med stöd från sina forna och alltjämt latenta vapendragare bland de borgerliga - nu driver kampanj mot SD:s propagandaorganisation innebär egentligen att de bestörta utropar - må vara via sina låtsasjournalister:


- Titta, SD gör nästan precis som vi - fy skäms!


Jag skriver nästan, för det som SD kritiseras för nu är ju bara småpotatis i jämförelse med alla skurkstreck sosseriet ägnat sig åt genom åren - till stor del med hjälp av en korrupt journalistkår.


Falun onsdagen den 8 maj 2024

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: