fredag 17 maj 2024

TV4 lever inte som man lär

 .

Vi väntar ännu på resultatet av TV4:s ettåriga infiltration av S, V, MP, C, L, KD och M.


För det är väl inte så att TV4 bara granskat SD för något som är bekant att förekommer i ett flertal partier sedan lång tid tillbaka?


Om det är så har ju TV4 sannolikt gjort våld inte bara på lagstiftningen utan även på demokratin. Det ingår inte i en rikstäckande TV-kanals uppgifter och befogenheter att så tydligt och partiskt göra sig till ett partis redskap två veckor före ett rikstäckande val i en demokrati. Det är så i Ryssland, men det ska inte vara så i Sverige. Det torde vara fråga om otillbörlig verkan vid röstning. En rikstäckande TV-kanal har, eller förväntas ha, ett stort ansvar för att värna demokratin - inte sabotera den. 


Det kan med visst fog ifrågasättas om en så oseriöst arbetande TV-kanal över huvud taget bör få bedriva sin verksamhet i Sverige.


Jag skulle inte vara förvånad om ett stort antal människor anser att kanalen bör läggas ned om medarbetarna saknar moralisk kompass. I vart fall bör ett massivt utbyte av bemanningen äga rum för att befria kanalen från ohederliga och odemokratiska medarbetare. De kommer ju annars bara att förstöra alla nya medarbetare som knyts till organisationen.


Falun fredagen den 17 maj 2024

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: