söndag 12 oktober 2008

Varför kan Du inte åldras med behag?

.

Lars Aasa har åter igen skällt på mig i en insändare i nationalsozialdemokratiska Haparandabladet, fredagen den 10 oktober d.å, och fungerar återkommande som nazipartiets härolds folkliga anknytning. För vilken gång i ordningen vet jag inte. Jag har betraktat skriverierna som följder av åldersförändringar och har inte haft för avsikt att svara. Karaktären på skriverierna har varit av den arten att det inte varit lätt att veta om man ska besvara dem eller inte. Om någon upprepade gånger tillskriver en offentligt under eget namn är det inte helt artigt att inte svara.


Bäste Lars Aasa.


Varför så sur och grinig?

Du har nått en ålder då de flesta brukar börja försonas med sin omgivning och planera för sin hädanfärd, för att inte lämna ett för tråkigt eftermäle. Du har levt ett liv som varit en enda lång resa mot självförverkligande. Andra har stått för markservicen och samlat in pengar. Du har fått arbeta med ungdomar och åka land och rike kring och smeka Ditt Ego. Varför är Du då så sur och grinig? Vad är det för fel på Dig? Varför kan Du inte åldras med behag som andra gamlingar?

Se på mig. Jag har kämpat med missunnsamt sossepack hela livet, liksom min far före mig, och min farfar före honom, men inte är jag sur och grinig. Hade jag anat, att Du skulle bli så förgrämd av Din lyxtillvaro, hade jag för länge sedan erbjudit Dig, att dela min tillvaro genom ett jobb på Ekfors. Då hade vi tillsammans kunnat stångas mot enfald, ibland gränsande till ren idioti, samt avundsjuka och missunnsamhet. Vi hade kunnat kämpa tillsammans mot bakfalska politiker, uteblivna bygglov (ibland ända upp till 47 år), närmast kriminell intervenering i prissättningen, gryningsräder, olagliga frihetsberövanden, upprepade husrannsakningar, förelägganden och inte minst sossepackets obegränsade skvaller både man och man emellan, i media, och inte minst i den med skattemedel av Örjan-Smörjan drivna nazisttidningen Haparandabladet.


Bra på att hitta på djävulskap

Sina begräsade förståndsgåvor till trots, är ju sosseriet väldigt påhittiga när det kommer till att utnyttja samhällets resurser till att hitta på djävulskap åt andra. Det tyder, tycker jag, på att det högst upp på varje hög med enfaldiga sossar sitter en intelligent, men ondskefull och hänsynslös, djävul, som styr och talar om för de övriga, ofta med stöd av lögner, vad de ska tycka.

En sådan beskrivning stämmer ju i alla fall bra på sosseriet i Övertorneå och Haparanda. Det verkar inte helt fel när man kommer till läns- och riksnivå heller. Jag behöver ju bara nämna Marita Ulvskog.


Det är bra att Ni skäms

I Övertorneå kommun, i Norrbottens län och i landet, överallt är det likadant i sossestyrda organisationer. Ineffektiviteten breder ut sig som ett grönt slem över all verksamhet. Alla resurser går åt till möten, konferenser, allt färre producerar eller utför arbete. Allt fler är chefer, ibland bara över sig själva. Släktingar anställs i den offentliga sektorn till påhittade jobb. Jag kan se på Er alla sossar hur Ni skäms över resultatet, och att Ni vet med Er, att det är Ni själva som åstadkommit det. Då och då ett försök att säga att det är alliansregeringens eller EU:s fel, men uppenbarligen utan att Ni tror det själva. Insikten finns ändå där om att Ni har kört allting åt helvete och att det är ni själva som drabbas hårdast.


Skäll inte på budbäraren

Jag förstår att även Du, Lars, känner av det ovan beskrivna, men att det som svider mest är att Du, som trott Dig om att ha varit demokrat, egentligen har varit nazistanhängare hela livet, utan att begripa det. Du som är så viktig. Nu är Du sur på mig, för att jag säger det högt. Men snälla nån, inte hjälper det att vara sur på budbäraren när budskapet inte passar.

Om Du är nationalsozialdemokrat, så får Du ju vara beredd att bli kallad för det. Länge var sosseriets åsiktsförtryck så starkt, att vi inte ens fick nämna det uppenbara vid namn. Men numera ”lyfter vi upp katten på bordet” som man säger i Finland, eller nämner saker och ting vid deras rätta namn, om jag får uttrycka mig svenskt, även om det svider för Dig. Jag förstår att det svider, om Du låtit lura Dig hela livet, men det är inte mitt fel.

Det verkar som om Du befinner Dig i förnekelsefasen. Hav i så fall tröst. Snart kommer Du in i acceptansfasen.


Ni har själva sabbat elbranschen

Att elpriserna stiger är inte så mycket att göra åt. Ni sossar har ju slagit ihjäl ca 3.400 av de ca 3.500 elföretag som fanns i Sverige i slutet på 1950-talet. Över 90% av landets elproduktion är i händerna på tre företag. Ett svenskt statskontrollerat oligopolföretag, Vattenfall Gestapo Kraft, ett finskt dito, Fortum, och ett tyskt EON, med täta band till politiken. Någon annan elproduktion som kunderna kan köpa finns inte i landet, det har politikerna sett till på kartellens begäran. Tre monster, som trots att nästan all kraft i landet produceras med vatten- och kärnkraft, för produktionskostnader mellan 7 och 15 öre per kWh, tredubblar priserna ”för att Kina börjat importera kol”. Den här situationen har Ni sossar skapat. Ändå har Du mage att skälla på mig när Ni själva ställt till det.


Ni har själva höjt nätpriserna

Sedan har Ni drivit upp nätpriserna genom att fördyra våra kostnader. Bland annat går nästan två miljoner direkt till Vattenfall Gestapo Kraft och Mygelcentralen Norrland (AC) för att vi enligt alla regler försökte försvara våra övriga kunder, från att tvingas betala kostnader som några nationalsozialdemokratiska parasiter inte ville stå för själva. Som man bäddar får man ligga, Lars. Var så god och bit i det sura äpplet nu – och njut.


Den sosseskapade kartellen har bestämt priset

Vad Du själv lyckas få för elpriser beror mest på hur Du bedömer framtiden och marknadens aktörer. Det bestämmer när Du råkar binda Dig. Vi har lyckats utsträcka vårt i dagsläget förhållandevis gynnsamma pris till slutet av september. Sedan har vi tvingats upphandla till de höga priserna som den straffriförklarade kartellen tillhandahåller. Vi tecknade ett kort avtal den här gången, för att vi bedömde att kartellen gått för långt i sin girighet, och att deras kartell därför skulle komma att spricka snart. Sedan kom skräpbankskrisen och snabbade upp det hela. Det mesta tyder nu på att det här av sossesystemet skapade ockerpriset går i botten nu. Med lite tur har våra kunder snart gynnsamma priser igen och Du sitter där med ett dyrt avtal. Det finns förresten en erfarenhet som många av våra kunder gjort. De har den hårda vägen erfarit, att de inte har några oegennyttiga vänner därute på elmarknaden. Ekfors är inte alltid billigast, men om man jämför genomsnittet under en längre tid, ligger vi nog ganska bra till.


Skaffa Dig inte ovänner

Att Du har ett bra pris nu beror på att Du råkade binda Dig vid en gynnsam tidpunkt, när kartellens haussade pris sprack senast. Du riskerar att skaffa Dig många ovänner, om Du med Dina populistiska skriverier lurar människor att binda sig alldeles för lång tid, till ett alldeles för högt pris, just nu. Det är annars ganska typiskt av sosseriets företrädare, att lura våra kunder genom att ge dåliga råd åt dem.


Välmotiverad uppläggningsavgift

Det är riktigt att vi tar ut en uppläggningsavgift för en ny kund. Det har att göra med att det kostar pengar när kunder byter leverantör. Därför vill inte vi främja att man håller på och producerar meningslöst merarbete och merkostnader, som drabbar alla, genom att byta leverantör, utan att tjäna någonting. Vi vill att den kund som kommer tillbaka till oss, ska vara motiverad att stanna ett tag och inte fara runt som en vindflöjel, efter hand som kartellens hästhandel böljar fram och tillbaka.


Du jämför tariffer som de blinda slåss

Du jämför nättariffer ungefär som Du jämför elpriser – äpplen mot päron, som man kan förvänta sig. Om Du ondgör Dig över Vattenfall Gestapo Krafts låga priser i Pajala, kan Du väl ta sossepacket med Dig dit och tvångsförvalta dem lite grann, så att priserna stiger. Det är ju synd om de bara ska ha de långa elavbrotten.

Jag tror att det är till det bästa, att Du i Umeå Energi funnit en leverantör, som Du trivs med att vara kund hos. Jag hoppas bara att det inte slutar med, att Du skäller som en bandhund på dem också, om deras pris någon period blir ogynnsamt för Dig.

.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tål du inte att höra sanningen "direktör" Styrman?Ha.Ha

Anonym sa...

Hmmmmm... enligt dig är alla dina motparter på något sätt allierade med nazisterna.
Ex kallar du dem för Vattenfall Gestapo Kraft, Nationalsozialdemokraterna mm mm + skyltarna med liknande texter och tecken.
Vad beror det på att du sänker dig själv till denna förfärande låga nivå?
Lider du av dåligt samvete för något som varit?
I skolan får barnen i tidig ålder lära sig vad nazismen står för och hur man känner igen den och bekämpar den. Det är inte konstigt att de blir förvirrade när de ser en vuxen människa bete sig på detta viset.
Skall du någonsin bli tagen på allvar så måste du sluta med dessa dumheter.

Mikael Styrman sa...

Tack för mycket bra frågor och synpunkter.

Jag är införstådd med att det gör mig till en ganska udda fågel – ännu så länge.

Dina frågor är värda ett utförligt svar.

Jag hinner inte formulera mig nu, men jag ska återkomma inom någon dag i en separat blogg om detta.

Mvh