torsdag 16 september 2010

Ekfors måste vara lojalt

.

...men med vem?

En maktberusad klick pampar i Haparanda drar sig inte för att gå den politiska vägen för att uppnå sina syften. Det senaste inslaget är att man lyckats få regeringen att utforma specialregler för att man ska få koppla in sin undermåliga vägbelysning hur som helst.

Vi är verksamma inom två kommuner, Övertorneå och Haparanda. Övertorneå kommun betalar sina räkningar. Även i övrigt fungerar samarbetet med Övertorneå utmärkt, till ömsesidig nytta och till skattebetalarnas fromma. I Övertorneå fungerar också vägbelysningen till kommuninvånarnas glädje.

I Haparanda betalar inte politikerna kommunens räkningar, oaktat konsekvenserna. Meddelade prishöjningar bestrids inte, tjänsterna tillgodogör man sig men räkningarna betalar man inte. Företag utifrån,  företrädesvis butikskedjor, välkomnas med öppna armar. Lokala företag slås ut och kommunen dräneras på investeringsvilligt kapital och lokalt självbestämmande. Ideligen driver kommunpolitikerna den ena efter den andra processen mot lokala företag, inte minst Ekfors. De mest fantastiska påhitt kan se dagens ljus och sysselsätta landets rättsväsende och myndigheter. Till exempel om det är otillåten konkurrensbegränsning att en kommun som inte betalar sina räkningar inte får fortsatta leveranser.

Rättsväsendet har blivit brottsliga politikers hantlangare i deras fiffel med skattemedel och i plundrandet av medborgarna - de otrogna - de som saknar partibok. Ett sådant samhälle är på väg mot sin undergång.

Kommunpolitiker som har valt att inte betala kommunens räkningar, att inte betala vägbelysningen, att hålla kommuninvånarna/skattebetalarna i mörker år efter år m.m. har vänt sig till regeringen för att få regeringens lojalitet och har fått den.

Men Ekfors, som är ett lokalt startat, drivet och ägt företag, med samhällsnyttig verksamhet, måste också vara lojalt. Men inte med försigkomna och hänsynslösa kommunpolitiska brottslingar som driver företag med årliga mångmiljonbidrag och som skamlöst roffar åt sig kommunala tillgångar och delar på dem.

Ekfors måste istället vara lojalt med de många människor som bär upp det här samhället. Människor som trots små inkomster och höga skatter ändå betalar sina räkningar för att eldistributionen ska kunna fungera och alla ska kunna få el.

Vad har någon kommun, företag eller någon människa över huvud taget för anledning att betala sina räkningar om regeringen är solidarisk med brottslingar inom partiapparaterna istället för med hederliga människor?

Har regeringen hoppat i galen tunna i Karungi eller ska detta fortsättningsvis bliva regeringens musik?

Övertorneå den 16 september 2010

Mikael Styrman

.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Äntligen någonting gott från Alliansregeringen eller hur?Läste för övrigt om ett eldistributionsföretag i Tornedalen som har väldigt svårt att göra rätt för sig.Skatteskulder på över 30 miljoner kronor.Inte första gången heller!Man fakturerar sina kunder men gör inte rätt för sig.Kanske dags att börja ägna sig åt det man ska och sluta tramsa runt i politiken.PAJAS!!!

Mikael Styrman sa...

Du läste men du begrep ingenting - anonyma PAJAS!