fredag 24 september 2010

Sven-Erich till riksdagen

.

Som de flesta andra har jag kunnat följa Sven-Erichs politiska karriär. Hur förenklade, mobbanpassade budskap – utan några underliggande analyser - presenteras. Missnöje med (S) styre och demokratiunderskottet i (S) har skickligt utnyttjats via förenklade lösningar. Till exempel OBS-platserna i Haparanda där Sven-Erich & Co inte presenterat någon analys av varför OBS-platserna dras in. Lösningen på hur OBS-platserna ska bevaras är att man ska kräva att de bevaras oavsett realismen i kraven och oavsett de bakomliggande orsakerna till deras indragning. Helt i enlighet med vad mobben fostrats till av decenniers socialdemokratiska regeringar.

Sven-Erichs strålande narcissistiska personlighet, med hans käcka framtoning och förenklade budskap, är vägbrytande och kontaktskapande. Jag har nog tänkt, att snart känner nästan alla norrbottningar honom. Men på den punkten fick jag fel. Enligt val.se är det 17.674 norrbottningar som ännu inte känner honom.

Ett lejon identifierar omedelbart en sårad antilop på savannen, ur en grupp antiloper.  Sven-Erich identifierar och smickrar på motsvarande sätt omedelbart, i en grupp okända människor, en person som är känslig för uppmärksamhet för sin person. Lika snabbt vänder han personer ryggen när de inte längre är honom till nytta. Det är typiskt för hans personlighetsstörning.

När Adolf Hitler, en snarlik personlighet, kom till makten i Tyskland den 30 januari 1933 var det ännu många tyskar som inte kände honom. Den 7 maj 1945 kände ALLA tyskar honom. Men ingen hade någon anledning att känna någon glädje över det.

Nu bär det av till riksdagen. Tar Sven-Erich mobbfasonerna med sig? I så fall får eventuella meningsmotståndare förbereda sig på att de kan komma att mobbas ut, att flaskor kan komma inflygande genom fönstren i deras bostäder, att olika media och myndigheter – det som är politiskt styrt – vilket är det mesta i Sverige – kan komma att delta i drev och hetsjakter. Vilken blir nästa kreativa lösning? Brännbar vätska genom brevinkastet hos meningsmotståndare?

Historien är till för att vi ska lära oss av den. För att vi ska kunna lära oss av den måste vi ha kunskap om den.  Den socialdemokratiska skolan har kommit långt i arbetet med att förvandla landet till ett Pucko-reservat. I Norrbotten förmodligen längre än på annat håll i landet. Vårt partivalssystem är orsaken till att kunniga och kloka människor inte nödvändigtvis hamnar i vår riksdag. Där hamnar i stället lojala partigängare med lång och trogen tjänst, för vilka kunskap och klokhet är av underordnat intresse eller rent av kan vara en belastning. Det är partivalssystemet som är att klandra för att Sven-Erich endast haft mediokra kandidater att utmana.

Det finns anledning att känna stark oro när en person med Sven-Erichs egenskaper, som helt saknar inbyggd etisk och moralisk kompass, blir invald i riksdagen. Det är uppenbart att det finns intressen, som varit beredda att låta olika myndigheter bryta mot lagar och bete sig omoraliskt, för att bana väg för Sven-Erich. Det är inte heller något nytt i ett land där rättsväsendet knappt fungerat i modern tid.

Att det skett för att Sven-Erich ska splittra (S) är uppenbart. Men det är en helt omotiverad risk att utsätta landet för. (S) faller samman av sig självt. Det behövs ingen hjälp. Viktigast är att hinna undan så att man inte får bitarna över sig.

(S) kommer att falla samman för att de som tagit sig till toppen kommer att fortsätta att genom bondeoffer hålla sig själva kvar vid makten. Ungefär som skedde efter förra valet. Då var allt Görans fel. Om man dumpade Göran kunde alla köra vidare som förut. Detta är en garanti för fortsatt sönderfall för (S). Så småningom kommer (S), om man inte vill utplånas helt, att måsta fråga sig vilken kategori svenskar man ska representera och vara lojal med.

Parallellen till historien är uppenbar. Den tyska Weimarrepublikens politiker trodde att man kunde hantera Adolf Hitler och hans nazister – senare. I efterhand vet alla hur det gick. Det är en farlig väg vi anträtt när vi låtit svenska myndigheter bryta mot lagar, etik och moral för att hjälpa en psykopat att skada ens fiende. Det är fara värt att man förlorar kontrollen över den pil som man på detta sätt skickat mot sin fiende. Har alliansregeringen, genom sina verk och myndigheter, öppnat Pandoras ask?

Övertorneå den 24 september 2010

Mikael Styrman
.

6 kommentarer:

Ötåbo sa...

Oj, nu är du sådär bitter igen.
Det är väl bra att han kommerner till Sthlm, där han kan vara med att påverka besluten.
Du kommer att tillbringa de närmaste åren i en cell. Kanske du kan predika för dina cellkompisar om hur samhället(nazisterna) har förstört för dig, tagit dina pengar...

Anonym sa...

Bra uttryck: "förenklade mobbanpassade budskap", men jämförelsen med 30-talet är tycker jag trist, man har lessnat på sånt
Apropå mobbanpassade budskap så finns det att hitta många exempel, bäst nu tycker jag att Jonas Sjöstedt passar i den bilden, denne vältaliga göteborgare kommer långt just med att säga det folk vill höra, åtminstone det unga oerfarna människor gillar att höra, sen när han fått sina eftertraktade poster och ersättningar då vänder han klacken, flyttade till USA när han senast fått tillräckligt med pengar i kassan, så mycket med den socilismen. Men mästaren var ju ändå Palme, alla andra bleknar, snacka om mobbanpassade budskap, en överklasskille som kunde de retoriska knepen för att bli en "folkledare", vi lider ännu av följderna.

Mikael Styrman sa...

Till sign ”Ötåbo”

Bitter kan Du vara själv. I den fällan får Ni nog inte mig. Och oavsett hur det går får ju ni leva med skammen. Skammen och bitterheten. Det verkar inte hjälpa hur mycket ni än trakasserar oss - skammen och bitterheten äter upp er inifrån.

Åtminstone på det fängelse jag satt brukade man inte mässa om sin bakgrund. Det var inte ovanligt att folk satt i fängelse för att någon annan utnyttjat politikens kontaktnät för att placera dem där.

Vi brukade roat följa alla svarta affärer och allt fiffel som utfördes av dem som skulle ”vårda” oss ”brottslingar”. Där har vi det korrumperade svenska samhället i ett nötskal. Odugliga brottslingar skickar hederligt och dugande folk i fängelse där de vaktas av korrumperade vårdare.

Vi ska städa upp i det här korrupta träsket - var så säker.

Mikael Styrman sa...

Till Anonym:

Det är klart att jämförelsen med 30-talet kan kännas omodern men den är icke desto mindre adekvat, tyvärr.

Jag hoppas att mina farhågor på den punkten inte blir besannade. Det behöver ju inte bli så men eftersom jag faktiskt känner personen i fråga mycket väl efter en tioårig batalj vore det inte rätt att underlåta att förmedla lite av mina erfarenheter.

(S) är ju i upplösning efter lång tids förfall och då kan ju en sådan skrupelfri person få mycket spelrum. Det må ju vara om det kan hålla sig inom (S) men det kan man inte vara säker på.

Anonym sa...

Hej Mikael

Varför inte helt enkelt lämna Svedala bakom sej,,,så fantastiskt är det inte,.....och det finns kvar och ser nästan precis likadant ut...

Nya upplevelser helt enkelt, slippa alla avundsjuka tokstollar....

Lycka till......

Mikael Styrman sa...

Nog har vi varit på väg många gånger.

Här har ju under lång tid det mesta gått bakåt. Alla med driv flyttar. Bara bidragstagare verkar bli kvar - missunnsamma bidragstagare. Det blir en sorts koncentration av avundsjuka och missunnsamhet.

För tio år sedan skulle vi flytta till Falun men dit nådde partiapparaternas mygelarmar. Där stal politikerna vår skog, gjorde gården till naturreservat och drev hatkampanj riktad mot barnen. En riktig nazistkampanj.

Det var nog inte tillräckligt långt att flytta.

Naturligtvis finns det många fina ställen att bo på. Och det saknas inte ställen som är mindre korrumperade. Men om det alltid är den som har något och som inte är korrumperad som måste flytta - hur blir det då?

Vinner inte gangsters och myglare överallt då? Så har jag resonerat.

Demokrati, korruptionsfrihet och rättssäkerhet är inte skrivet i stjärnorna att vi ska ha här. Det måste alltid förtjänas eller vinnas.
Annars tar korruptionen över.