måndag 6 september 2010

När det är tyst i barnkammaren…

.

…då vet varje erfaren förälder att det kan bero på endera av två saker:

Endera sover barnen eller så håller de på med något ofog.

Så där är med politiker också. Ibland klankas det på att politiker bara håller på och tjafsar.  Men det är ofta ett bra tecken om de tjafsar. Det betyder ofta att de står för sina ideal, att de försvarar sin ideologi och att de håller lite ordning på sina motståndare.

Motsatsen – att det är tyst – beror ofta på att de att de har lagt sina ideologier åt sidan och har kommit överens om hur de sinsemellan ska roffa åt sig skattebetalarnas pengar.

Det blir sällan så tydligt som i Haparanda. Där finns aldrig några synliga meningsskiljaktigheter mellan politikerna. Så är också ledande borgerliga politiker välgödda av den socialdemokratiska ledningen.

Domslut har av sosseriet anpassats efter borgerliga ”motståndares” behov, som till exempel i fallet med mordbranden på Toivolansaari som jag inom kort ska beskriva. Värdefulla kommunala tillgångar har slumpats bort mot betalning under bordet till politiska ”motståndare” och politiska gentjänster av desamma, som till exempel i fråga om Kukkolaforsen.

Om det inte hade varit så tarvligt hade man nästan kunnat säga att det blev komiskt i somras när kommunen sålde stadshotellet, politikerna fixade allt och det bara fanns ett fel. Man hade glömt att informera köparen om att han skulle köpa hotellet varför han var mycket förvånad när pressen informerade köparen. Så kan det gå när politiker behöver fylla på den egna kassan.

Lägg gärna på minnet, att den person som klagar på att politiker är osams antingen är väldigt lättlurad eller är korrumperade politikers megafon. För det är mycket bättre för skattebetalarna om politiska motståndare inte är helt sams. Då har de förmodligen inte delat på skattebetalarnas pengar i sämja.

Övertorneå den 6 september 2010

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: