torsdag 16 september 2010

Maffian tränger sig på

.

Var i Jokkmokk igår. Fick en stund över. Såg fackets och sosseriets medlemmar, iklädda uniformsvästar. De hade fattat posto vid Konsums dörr som två vakter. Lite längre bort såg det likadant ut vid ICA. Ingen kunde handla livsmedel utan att bli attackerad av den gamla förtryckarapparatens torpeder.

Tänk att ännu år 2010 pågår det i Sverige - som i Tyskland på nazisttiden. En allt mer panikslagen maktapparat känner inte gränserna.

Socialdemokratin har inte gjort hemläxan. Efter förra valet skyllde man på Göran Persson. Allt var hans fel. Följaktligen kunde samma busar som vanligt köra vidare efter att Göran slutat. Med Mona Sahlin som partiledare - Guds gåva till mänskligheten. Eller åtminstone till alliansen.

På söndag får vi facit. Sen kan reningsbadet börja inom socialdemokratin. Hela det ledande garnityret måste bytas ut. De måste fråga sig om de ska vara lojala med folket eller med förtryckarapparaten och byråkratin som suger ut folket? Om människor ska attackeras av funktionärer när de går och handlar? Om partiet ska företrädas av hånflinande Östrostyper?

Eller så kommer det inte igång något reningsbad nu heller. Då är socialdemokratin en före detta kraft i svensk politik, saknad av få.

Övertorneå den 16 september 2010

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: