fredag 10 september 2010

Vad är etik?

.

Rädda Vårdens svar till Carina Nyman Stolts insändare i NSD.

Carina Nyman Stolt kritiserar Rädda Vårdens begravningsbil med namnen E. Holmgren och K. Ögren på dörrarna. Förar- och kartläsarnamnet.

Vårt budskap, att patienter på grund av organisationsfel hamnar i fel slags bil – svart istället för gul - har även framförts av Sjukvårdspartiet om män som dör i kön till prostatacancervården.

Nyman Stolts egen erfarenhet är att bröstcancervården i länet fungerar bra.  Att nyckelpersonen, läkaren Angelica Pannes vid kirurgkliniken i Sunderbyn, flyttat i protest betyder inte nödvändigtvis att vården blivit sämre. Rädda Vårdens budskap är heller inte att alla norrbottningar riskerar att behöva begravningsbil i stället för ambulans. Men att för många gör det.

Även vår 16-sidiga valbroschyr har väckt Nyman Stolts ilska. Skattebrott måste ligga bakom? Vår motfråga är om partistöd med LO-medlemmars fackavgifter (S) eller hemliga sponsorer (alla partier) är hederligare sätt att bekosta valmaterial än med egna pengar?

”Dålig etik och moral” anser Nyman Stolt. Etik är grekiska, moral latin – sedelära.   Vi tycker att det är god etik och moral att illustrera förfallet inom sjukvården i vårt län med en till ambulans förklädd begravningsbil.

Rädda Vården
Anders Mansten
Mikael Styrman

.

2 kommentarer:

Ötåbo sa...

Böter på en MILJON per vecka!!
...härligt, NU borde väl ändå DU också förstå att det inte är en sandlåda du sitter i...
Men, men...som vanligt är det nazister, vampyrer och allt vad du kallar dom för som har fel.

Lycka till i valkampen...det kan behövas.

Anonym sa...

Go on Mikke. I love you. Måste tyvärr vara anonym fr av fr juoksengi