onsdag 13 oktober 2010

Den korrumperade pressen

.

Nyckeln, som gör det möjligt för den organiserade brottsligheten att osynliggöra sina aktiviteter och hålla sig kvar i maktens boningar, är en korrumperad press.

Den gamla maktslickaren Stig Nordlund vid den döende Norrbottens-Kuriren förnekar sig inte. (Hoppsan – nytt dödshot? Denna gång mot en tidning?)

Istället för att skriva om valfusket i Norrbotten, Rädda Vårdens överklagande av valresultatet (en av många överklagningar) och det i Överkalix erkända valfusket som tycks ha bedrivits i hela Norrbotten, väljer han – avsiktligt naturligtvis – att missuppfatta min blogg och påstå att jag dödshotat tvångsförvaltaren Gullesjö.

Det har jag naturligtvis inte.

Vad jag har skrivit är att Ekfors kunder är vana vid att elleveranserna fungerar.
När det fungerar rustar man sig inte för att det inte ska fungera.
Om Gullesjö – av oförstånd eller rent av på Energimarknadsinspektionens uppdrag ställer till med stora elavbrott, till exempel i samband med kyla – kommer inte det att tas emot väl av Ekfors kunder.

Sedan har jag uttryckt det på ett populärt sätt. Men min blogg är ju skriven för läskunniga personer. Inte med tanke på journalistpolitruker som gör sitt bästa för att skaffa sig en ros genom att avsiktligt missförstå allt man skriver.

Bloggen är ett kraftfullt, modernt demokratiinstrument. Förr kunde media gå i land med sådana här misskrediteringar och påhopp. Ingen kunde någonsin få reda på vad som sagts och inte sagts. Numera kan vem som helst gå in på bloggen och läsa själv. Men Stig Nordlund, liksom många av hans kollegor lever tyvärr i det förgångna.

Det är inte lätt för gamla hundar att lära sig att sitta på nytt.

Vad kan Norrbottens-Kurirens löp bli imorgon, månntro?
-       Styrman kallar Kurirens journalister för hundar?

Övertorneå den 13 oktober 2010
Mikael Styrman
.

6 kommentarer:

Ötåbo sa...

"Rädda Vårdens överklagande av valresultatet"

...som sagt, överklaga var det första ordet du lärde dig!

Mikael Styrman sa...

Svar till Ötåbo:

Ja, rätten att överklaga ett felaktigt beslut är det som skiljer en demokrati och en rättsstat från en socialistisk, kommunistisk, fascistisk eller nazistisk diktatur eller en mogen demokrati i rättsligt och moraliskt förfall.

Unknown sa...

Vad i helskotta menade du med detta:
"Kanske är det ett uppdrag som man inte bör åta sig utan att ha både gravplats utsedd och testamente skrivet."

Ingen människa kan ta det där som annat än ett förtäckt hot alternativt extremt osmakligt skämt (alla vet vilken otroligt pressad situation Ekfors Kraft befinner sig i). Förklara gärna vad du menar. Varför ska han ordna med gravplats och testamente?

Anonym sa...

Men att sätta i system att överklaga saker där man inte kan ändra utfallet är rent bondfångeri som bara kostar oss andra massor av skattepengar...

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Hur menar du att man kan veta i förväg att ett utslag inte kan komma att ändras om man överklagar?

Mikael Styrman sa...

Svar till signaturen Nicke:

Se mitt svar i egen blogg med rubriken "Hot eller skämt"