lördag 30 oktober 2010

Vulgärpropagandan rasar vidare

.
Nu fungerar även länken till Jan Öhlunds sida. Gå gärna in och läs om den grova organiserade brottslighetens härjningar.

I Norrbotten har vi tre dominerande tidningar; NSD, Kuriren och Piteå-Tidningen. Den sistnämnda, PT, ser jag som bor i östra norrbotten inte så mycket av.


Sjutton miljoner korrumperande skattekronor för att konkurrera med sig själv

NSD och Kuriren ägs båda av Norrköpings Tidningar. Båda utges i Luleå och med i huvudsak samma innehåll dominerar NSD landsbygden och Kuriren Luleå – av historiska skäl. Genom NSD och Kuriren konkurrerar Norrköpings Tidningar med sig själv. För det får man 17 000 000 (sjuttonmiljoner) skattekronor per år. Det innebär ungefär 55 000 (femtiofemtusen) skattekronor per utgivningsdag. En allt tunnare Kuriren hålls vid liv enbart för att generera statsbidrag till NSD.


Korrumperande stödannonsering

Därutöver förekommer omfattande stödannonsering kamouflerad till myndighetsinformation från staten, men främst från landstinget. Allt det är politiskt styrt. Det ger sig själv att det krävs mycken moralisk resning och civilkurage hos den tidningsutgivare och den tidningsmedarbetare som under dessa förhållanden ska kunna utöva pressens värv nummer ett – att granska den politiska makten.


Pravda Röd och Pravda Blå

Ibland kan det lyckas. Men oftast degraderar de två tidningarna sig till någon sorts Pravda Röd och Pravda Blå. Som nu till exempel när en korrupt och skräckslagen statsapparat driver sin förföljelse mot mig och Ekfors-bolagen.


Propagandan döljs för resten av Sverige

Den som inte är från Norrbotten, eller inte eljest läser papperstidningen, har lite svårt att se det, men man matar ut två olika bilder av kampanjen mot Ekforsbolagen. På nätet, som kan läsas i resten av landet, en mer städad bild. I papperstidningen som läses i Norrbotten en starkt propagandistisk och tendensiös bild.

NSD väljer att i papperstidningen berätta ”historien” om Bengt Toolanen på sitt sätt, under rubriken ”Mörkt igen efter besök av Ekfors”.  En man som har doktorerat i företagsledning. En man som, enligt NSD:s bild, försvarar sig mot olagliga tariffhöjningar. En riktigt fin man, som nu drabbas av en hänsynslös eldistributör som stänger av strömmen till honom trots att han för sitt liv är beroende av sin andningsmaskin under sömnen och därmed av elström.

Kuriren å sin sida toppar första sidan i papperstidningen med ”Elkund utsatt för livsfarligt avbrott” och inne i tidningen fortsätter man ”Tappade strömmen till livsviktig apparat”.

Låt oss därför se hur Norrköpings Tidningar klarar balansgången att kunna vara den tredje statsmakten, att kunna granska makten, utan att hemfalla till att vara ett koppel ryggradslösa mutkolvar utan civilkurage som bara berättar maktens sagor.


Bengt Toolanen och offentligheten

Den som följer dessa ärenden nära har kunnat se hur Bengt T, då och då, skickar in insändare till tidningar i vilka han ställer sig på barrikaderna och kraxar och framhäver att han minsann törs utmana mig. Som om jag skulle vara farlig.

Eftersom den i Luleå bosatte Bengt T på allt sätt önskar framträda i offentligheten och med hjälp av sin sommarstugas elabonnemangs förhållanden misskreditera mig och Ekfors måste det vara rimligt att även den andra sidan av frågorna får offentliggöras.


Elleverantören ingen socialbyrå

Låt mig först uppehålla mig helt kort vid snarkapparaten som länstidningarna gör ett propagandanummer av.

Om man är beroende av el är det en god idé att betala sina elräkningar. Det gör inte Bengt T. Se aktuellt reskontra. Kan man inte betala har man att vända sig till socialen. Eldistributören är ingen socialbyrå. Samhället är så organiserat och det är inte vi som har organiserat det. Vi är bara hänvisade till att följa den rådande ordningen. Bengt T gör dels självsvåldigt och godtyckligt avdrag på en mängd räkningar och har dels struntat helt i att betala flera räkningar.

Om man är beroende av en fungerande strömförsörjning bör man alltid ha reservkraft. Det är kundens sak att själv skaffa reservkraft om han behöver det. Det är inte eldistributörens sak.

Ingen skulle drömma om att vara beroende av el inom Vattenfalls område utan att ha reservkraft.

Det låter inte trovärdigt att Bengt T skulle ha sina förhållanden så ordnade att han dör om strömmen går under natten. Trots allt kan ju strömmen gå även om man har betalat sina räkningar.


Hemlig snarkapparat?

Hela grejen är av allt döma en tidningsanka. Om Bengt T har en snarkapparat och om den är viktig för honom är det ju ingenting som vi kan veta något om. Det är rimligt att tänka sig att han i så fall hade varit intresserad av att till exempel fråga oss till råds i ärendet. Det har han inte gjort. Han har kommunicerat med oss. Han har påtalat att han tycker att vi ska tömma hans kyl och frys om vi stänger men inte ett ord om någon snarkmaskin.

Antingen ljuger Bengt T för NK och NSD om snarkapparaten eller dess betydelse eller så ljuger NK och NSD för allmänheten. Ingetdera av alternativen känns riktigt bra tycker jag.


EI prövar tariffer

Vad gäller bilden av Bengt T som en kämpe för rättvisa tariffer gäller att han ska betala de tariffer som är satta. Är han missnöjd så klagar han till Energimarknadsinspektionen (EI). Vinner han där får han tillbaka pengar. EI har avgjort det här principärendet och enligt deras avgörande ska han betala allt. Om han inte gör det innebär det att han flyttar över sitt betalningsansvar på andra kunder i kundkollektivet.


Avstängningens laglighet

Polisen sökte Bengt T från april 2008 fram till sommaren 2010 för att delge honom avstängningsavisering. Varför det tog så lång tid att delge honom vet inte jag och jag tycker att det tarvar en förklaring. Möjligen kan han ha hållit sig undan?

Bengt T stängdes för sina obetalda räkningar långt före tvångsförvaltningen var aktuell. Han kopplade in sig själv, självsvåldigt, och är för detta polisanmäld för olovlig kraftavledning. Vi kopplade åter bort honom från nätet när vi fick kännedom om detta.


Tvångsförvaltarens lagbrott

Tvångsförvaltaren har, helt utan att kommunicera med oss, kopplat in denna krafttjuv på nätet igen, vilket är mycket anmärkningsvärt – och olagligt.

Driftledaren för elnätet har, enligt ellagen, skyldighet att, på elhandlares begäran, koppla bort kund som inte betalar. Det har Ekfors Elnät gjort – helt korrekt och lagenligt. Det är ingenting som vare sig den legala förvaltaren eller den nazistiske tvångsförvaltaren får bestämma själv om.

Tvångsförvaltaren har därför att vänta en polisanmälan för olovlig kraftavledning alternativt medhjälp eller anstiftan till sådant brott om det finns som särskilt brott. Vidare egenmäktigt förfarande, brott mot ellagen och eventuellt medhjälp till grov stöld.


Laglöshet ger tvångsförvaltare hybris

Man kan förstå att det kan sprida sig en känsla av osårbarhet hos en tvångsförvaltare som vet med sig att arbeta på uppdrag av en genomkorrumperad statsapparat med uppdrag att bryta mot lagen. Men har regeringen verkligen tänkt igenom det här?


Vad är Bengt Toolanen för en juvel?

Jag känner inte riktigt igen den förskönande bild som länsmedia nu målar upp.


Körde in Hallborr 13 m i Hallandsåsen

När Vattenfall avslutade sina effektutbyggnader i Luleälven hade det, på sätt som är, eller åtminstone då var, brukligt inom Vattenfall, spridit sig en uppfattning om att man nog var landets effektivaste bergbyggare. Ja, rent av att man kanske var världens effektivaste byggare alla kategorier. Följaktligen överfördes byggnadsorganisationen i ett eget bolag som fick namnet Kraftbyggarna och fick Bengt T till chef och VD. Man gav sig glada i hågen ut på entreprenadmarknaden. Raskt knöt man till sig kontrakt med Banverket om att bygga en tunnel genom Hallandsåsen utan att ha gjort några egna markundersökningar. Bengt T, som VD, var naturligtvis den som borde ha sett till att markundersökningar gjordes INNAN man lämnade offert. Eventuella friskrivningar och reservationer borde ha skett i offerter och avtal. Men Bengt T gjorde varken markundersökningar, friskrivningar eller reservationer. Han litade på att man, som vanligt inom den offentliga sektorn, bara behövde slå ut med armarna och begära mer tid och mer pengar om det behövdes. Det har han sedan ägnat resten av sitt liv, och fått visst mediautrymme för att skylla på andra. Men han gjorde inget av det som ålåg honom. Istället tog han med pukor och trumpeter borren Hallbor till Hallandsåsen, körde in den 13 m i Hallandsåsen, körde fast den och lämnade den där. Därmed startade en mardrömssituation för Vattenfall som hade dryga viten att se fram emot från Banverket. ”Det känns som glada amatörer” kommenterade Göran Persson.


Gjorde fiasko av järnvägsbroar

Men det räckte inte med det. Kraftbyggarna hade även åtagit sig att bygga en mängd järnvägsbroar men fick inte dem heller gjorda. Även i dessa fall fick Vattenfall städa efter Bengt T. Privata byggföretag fick bygga broarna åt Vattenfall på löpande räkning för att minska de annalkande vitena.


Fick gyllene handslag för att hålla käft

Kraftbyggarna lades ned men Bengt T fick inte sparken. Det får man inte i statlig tjänst i Sverige när man sitter inne med information om olika höjdare och samhällstoppar som skott sig på statens företag. Eller om man till exempel kan tala om vilka höjdare som flugit med helikopter i nationalparker och tjuvjagat älg på Vattenfalls bekostnad. Bengt T fick istället en mycket generös men hemlig fallskärm. Ett gyllene handslag som många skulle uttrycka det.

På den tiden var inte internet så väl utvecklat så det är svårt att finna annat än tillrättalagd ”information” i ärendet på nätet.


Sänkte betongfabriken och A-Roof

Efter dessa klarheter gick han vidare till betongfabriken, senare takpannefabriken A-Roof i Vuollerim som han sänkte med besked. Den som vill läsa mer kan studera www.janohlund.se eller googla på A-Roof Vuollerim eller något närbesläktat.


Inte företagsängel

Så är det med Bengt T. Det som propagandaorganen nu utmålar som en osjälvisk och hederlig doktor i företagsledning är en före detta statsanställd rufflare som har rufflat sig genom livet och nu fortsätter genom att försöka pådyvla Ekfors nät- och energikunder även hans elräkningar, med hjälp av en antingen gravt korrumperad eller djupt okunnig tvångsförvaltare – möjligen både och.

Övertorneå lördagen den 30 oktober 2010
Mikael Styrman
.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Strålande analys!

Vilka törs läsa detta? Sakkunnigt om media och en annan bild av Bengt T

Tornedaling

Anonym sa...

BRA Att detta kom fram i ljuset.

Anonym sa...

Lysande! Toolanen är den största skurken i hela tornedalen! Usch !

Mikael Styrman sa...

Jaha, censuren tog tydligen den här länken:

Anonym Anonym sa...

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:-OHCduJ1PT8J:www.janohlund.com/+&cd=1&hl=sv&ct=clnk

Helt uppenbart en person som borde synas i sömmarna eftersom det inte är hans egna pengar som spelas ned i dennes fickor utan skattebetalarnas.

söndag, oktober 31, 2010 12:24:00 em

Anonym sa...

Varför ska man överhuvudtaget läsa tidningar som inta kan skriva om något som stör den hand som föder dom. Självklart är dom köpta....:)

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Det är inte bara i Tornedalen eller Vuollerim som Bengt T låter bli att betala sina räkningar. Sen han flyttade hit till Luleå så har vi haft ett och annat av den varan här också, blåsningar av små hantverkare m m.

Tyvärr Micke är det nog så att myndigheterna försöker att ta riktigt skamgrepp på både dig och dina företag den här gången. Genom att försöka styra allt likviditetsflöde i dina bolag till Gullesjö & Co så hoppas man sannolikt att kunna hindra dig från att rädda bolagen från konkurs nästa gång.

Andy sa...

Bengt T:s mattekunskaper verkar han alltid utnyttja till sin fördel med tanke på alla länkars innehåll. Att han dessutom haft mage enligt restkontran att "räkna" av 33% på hela summan av elfakturorna istället för det han säger "höjningen" visar ju vilken typ han är. Fakturor ska betalas till den som levererar produkten, PUNKT SLUT.

Anonym sa...

Websidandär man kan läsa om Bengt Toolanen är ändrad till
http://www.janohlund.se