tisdag 5 oktober 2010

Överklagan till Valmyndigheten mot valet i Norrbottens län samt begäran till Valprövningsnämnden att besluta om nyval

.

I en tidningsartikel (NSD 2010-09-21) citeras det blivande kommunalrådet i Överkalix, Norrbotten:

- Vi ringde runt och försökte peppa de förstagångsväljare som enligt röstlängderna inte hade röstat. Så det känns förstås jättekul.

Av tidningsartikeln framkommer därutöver hur valdeltagandet bland förstagångsväljare i Överkalix ökat dramatiskt jämfört med föregående val. Som mest i en valkrets till 90 %. Detta i en kommun med traditionellt mycket lågt valdeltagande bland förstagångsväljare.

Av citatet framgår att valförrättare valdagen lämnat ut aktuell information från röstlängder om vilka som inte röstat. Att en stor mängd unga röstberättigade sedan har kontaktats av representanter från Socialdemokratiska arbetarepartiet och sedan förmåtts att rösta på partiet.

Det bör sedan påpekas hur valdeltagandet i hela Norrbotten ökade i årets val jämfört med föregående och även jämfört med i övriga landet. Att Socialdemokraterna ökade eller behöll sina röstandelar, utom i enstaka kommuner, till skillnad från landet i stort.
Sammantaget väcks därför misstanken om att metoderna använda i Överkalix kommun även kommit till användning i många andra delar av länet. Och att de riktats mot betydligt fler än förstagångsväljare.

Att valfunktionärer lämnar ut information till enskilda partier valdagen för att möjliggöra röstfångst strider mot demokratiska spelregler. Att metoden särskilt riktats mot unga röstberättigade är än mer allvarligt.
Steget till att socialdemokratiska valfunktionärer istället olagligt agerat röstombud för kända röstskolkare i slutet av valdagen är därifrån kort. Sedan den barriären brutits är också all annan manipulation med röstsedlar tänkbar. Inklusive systematisk utväxling av inlämnade valsedlar före rösträkning.

Erkännandet om röstfiske med hjälp av olagligt utlämnad information från vallängder väcker därmed misstanken om att omfattande fusk med valsedlar i Överkalix, men även i andra delar av Norrbotten, har förekommit.

Vi anmodar därför Valmyndigheten att underkänna resultaten i Riksdags- Landstings- och Kommunalvalen för hela Norrbotten samt att Valprövningsnämnden beslutar om nyval där valobservatörer från andra län eller annat land utses. Vi önskar även Valmyndighetens svar på frågan - vem ansvarar för anmälan till polis och åklagare? Valmyndigheten eller undertecknarna nedan?

För Rädda Vården

Anders Mansten             Mikael Styrman
.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Lägg ner nu för fan.Överklaga är tamefan det enda ni duger till.Jävla pajas!!

Mikael Styrman sa...

Det svider va?

Nu när det blir allt tydligare för var och en vilket hot mot demokratin era sovjetmetoder är...

Och du har nästan rätt. Man borde inte behöva överklaga för ni borde inte hålla på med sådana här skurkaktiga metoder i samband med val.

Anonym sa...

Håller helt med dig Mikael! Nationalsocialnazistfascistdemokraterna är ju till och med ute på bårhusen för att hjälpa fola att rösta.

Anonym sa...

Första inlägget bevisar ju vad det är för en komunist typ.