måndag 25 oktober 2010

När jag var barn trodde jag på sagor.

.

(Svar till anonym kommentar till bloggen "Information från Ekfors Energi AB")

När jag var barn trodde jag på sagor. Sedan jag blev vuxen har jag slutat tro på sagor. Men jag har också insett att det finns många som vägrar att bli vuxna och föredrar att fortsätta att tro på sagor. Det utnyttjar samvetslösa propagandister i politik och media till att sprida de mest fantastiska vanföreställningar.

Så här kan det synbarligen bli för den anonyme skribenten som troligen är utsocknes ifrån, kanske från ett annat län.

"Det är synd om alla norrbottningar för Mikael Styrmans skull."

Man kan med andra ord vara helt ovetande om att det är Ekfors och Mikael Styrman som håller, och hela tiden har hållit, folk med ström. Och en politiskt korrumperad tillsynsmyndighet som gör sitt bästa för att sabotera elförsörjningen i Tornedalen. Och som samtidigt håller andra, sämre fungerande, eldistributörer om ryggen.

Alltihop ursprungligen startat av en socialdemokrati på dekis och i sönderfall, med tyst bifall från mutade "motståndare". Fortfarande drivet av en degenererad socialdemokrati men nu även med
mutkolvarna på barrikaderna. De som till namnet inte är socialdemokrater men som levt sina liv under socialdemokraternas bord, där de slickat i sig de smulor som fallit från bordet och de ben som socialdemokratin då och då slängt till sina ”motståndare” när något för socialdemokratin viktigt skulle utföras.

Tänk om alla dessa resurser som korrumperade tjänstemän och politiker (just nu främst genom Energimarknadsinspektionen) lägger ned på att störa Ekfors verksamhet kunde komma till vettig användning.

Men det är väl med korruptionen i Sverige som det var med socialdemokratin. Den är väl så omfattande och välorganiserad att den inte kan besegras utifrån? Den måste kanske förgöra sig själv inifrån? I så fall har svenskarna en plågsam resa framför sig. Hur plågsam kan man ana när man ser hur rättsväsendet vrider och värjer sig för att undvika att göra rättssak av de många och grova korruptionsfall som Uppdrag Granskning avslöjade i Göteborg. Där gör ett skräckslaget rättsväsende allt vad det kan för att låta bli att utreda politikers och tjänstemäns brott. För att inte själva drabbas av de korrumperades repressalier, kan man tänka sig.

Politiker som en gång låtit sig korrumperas kan aldrig bli självständiga och okorrumperade. De kan bara bytas ut. De kommer alltid att vara sina korrumperade bröders och systrars osjälvständiga springpojkar och springflickor. De som av folket valts att styra över och effektivisera byråkratin blir istället styrda av korruptionen och byråkratin.

Övertorneå den 25 oktober 2010

Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Mutstaden sa...

"Alltihop ursprungligen startat av en socialdemokrati på dekis och i sönderfall, med tyst bifall från mutade "motståndare". Fortfarande drivet av en degenererad socialdemokrati men nu även med
mutkolvarna på barrikaderna. De som till namnet inte är socialdemokrater men som levt sina liv under socialdemokraternas bord, där de slickat i sig de smulor som fallit från bordet och de ben som socialdemokratin då och då slängt till sina ”motståndare” när något för socialdemokratin viktigt skulle utföras."


Det är ju Göteborg i ett nötskal!

"Men det är väl med korruptionen i Sverige som det var med socialdemokratin. Den är väl så omfattande och välorganiserad att den inte kan besegras utifrån?"

Rättsväsendet är gravt korrumperat och media likaså. De flesta svenskar fattar helt enkelt inte vad som händer. Den enda fria debatten sker i råtthål som Flashback, där vi får trängas med knarklangare, yrkeskriminella, nazister och vansinniga. Men jag är ändå hoppfull att rätt vad det lider rasar hela det korrupta etablissemanget samman. WikiLeaks, Stuttgart 21, Sopkrig i Neapel, kravaller i Grekland... européerna börjar vakna upp åtminstone. Klimatet har förändrats mycket de senaste 10 åren. Förtroendet för härskarklassen har verkligen rasat, i synnerhet de senaste två åren. Det vore en ren dumhet att påstå att revolutionernas tid är förbi. Folk kan alltid göra uppror och kommer också att göra så om korruption och maffia får fortsätta verka fritt.

Inspektor Lesny sa...

Tyvär tror jag inte att något kommer att förändras. Folk läser På WikiLeaks sida, skakar på huvudet, och återkommer till " Dansa med stjärnan" eller liknande på TV. Kravaller i Grekland beror på att de vill gärna fortsätta att fuska med sina socjalförsäkningar, och arbeta bara när någon ser på...
Jag vet vad jag säger, jag är en Polack från början, och minns "Solidaritet" som handlade om korv och vodka, inte som man tror frihet, rättvisa och självstyre...