söndag 31 juli 2011

Katten måste lyftas upp på bordet

.
Så säger man i Finland, när man vill uttrycka att vi måste ta itu med problemet och nämna det vid sitt rätta namn.

I Sverige sätter nu samhällseliten pannorna i djupa veck och försöker bekymrat komma på hur man ska komma tillrätta med samhällsproblemet som Anders Behring Breivik så skoningslöst blottat i all sin prydno. Hur ska man kunna få oss att hålla oss lugna genom att tala till oss som till små barn - tala runt problemen - utan att nämna de verkliga problemen. Utan att ta upp att samhällseliten plundrar oss och låter byråkratin plundra oss ännu mer och dessutom trakassera oss, för att sedan lämna oss utan fungerande samhällsinstitutioner. Utan att ta upp att samhällseliten använder invandrarfrågan för att kamouflera de egna tjuverierna och de egna tillkortakommandena. Utan att släppa fram en fri debatt. Hur ska det vara möjligt att fortsätta att kväva den svenska debatten och dölja det havererade rättsväsendet, sjukvården, åldringsvården, skolorna, kommunikationerna och andra viktiga samhällsfunktioner på väg mot, eller redan mitt i, ett totalt sammanbrott? Utan att drabbas av svenska efterföljare till Anders Behring Breivik?

Hur ska samhällseliten hantera att man inte lyckats manipulera befolkningen att kanalisera sitt missnöje och ABB-typerna, som man trodde, mot islamistjakt? Att de genomskådats och missnöjet vänder sig mot samhällseliten? Ja, där har Ni verkligen något att bita i.

Med kännedom om hur Ni jobbar, grabbar av bägge könen i den offentliga sektorns maktelit, tror jag att Ert nästa steg, om Ni reagerar med ryggmärgen, blir att iscensätta ett muslimskt terrordåd med hjälp av Era legoknektar, eller psykopaterna inom den politiska polisen för att vara tydlig. Jag är övertygad om att Ni just nu väger möjligheten men jag tror inte att det är klokt att genomföra det. Tiden har på något sätt runnit iväg från den sortens lösningar. Det gick att genomföra så länge som äcklena inom massmedia lydde Er minsta vink. Det går inte att göra med ett fritt internet.

Ett stort problem i Sverige, som hindrar att vi pratar om problemen och nämner dem vid deras rätta namn, är Stasikollaboratörerna inom massmedia. Förmodligen är det där samhällssaneringen måste börja. Det korrumperade slöddret måste bort från media först för att vi ska få vår dysfunktionella tredje statsmakt att fungera. När det lyckas kommer politiker, åklagar- och domarattrapper och låtsaspolisen att styras upp mer eller mindre per automatik, åtminstone med lite hjälp från medborgarna. Sannolikt går det inte, med någotsånär bibehållen ordning att få bort gangsters och parasiter ut statsapparaten utan att först ha fått bort deras kollegor ur massmedia - eller alternativt att ha fått dem att arbeta som journalister istället för som politiska mutkolvar.

Jag förstår att Ni biter och klöser Er fast vid köttgrytorna för allt vad Ni är värda. Men jag hoppas och tror att situationen är sådan, som vi brukade skoja om i skolan: - Ska Ni ta Erat pick och pack och försvinna eller ska Ni grina och ta Erat pick och pack och försvinna?

Fredrik Reinfeldt står nu, bildligt talat, med luren i handen, som Erich Hoenecker gjorde 1989 när muren hade börjat rasa och grabbkollegiet i den tidens Östtyskland ville att gränspolisen skulle beordras att öppna eld mot befolkningen som ville ut genom muren. Grabbarna - Carl Bildt- och Bengt Westerbergtyperna - skrek i bakgrunden: - Ge klartecken! Ge klartecken!
Det blir mer än intressant att se hur Fredrik Reinfeldt vill bli ihågkommen. Som en Egon Krenz eller en Erich Hoenecker? Som en Leonid Breznjev eller en Michail Gorbatjov?

Jag vädjar till Dig, Fredrik. Befria oss från slöddret i statsapparaten. Grip Din historiska chans. Sätt landet på fötter och gör någonting som Dina barn så småningom kan vara stolta över. Ge oss en hederlig och fungerande statsförvaltning! Öppna de svenska stasiarkiven så att vi kan ta del av vilka svenska mediarepresentanter som sprungit diktaturens ärenden.

Övertorneå den 31 juli 2011
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: