fredag 26 augusti 2011

Bankkorruption återväcker kontantsamhället

.
Media puffar för att vi har begärt kontant betalning av Övertorneå Kommun för vägbelysningsleveranserna. Varför undrar kanske någon?

Eftersom Ekforsbolagen på grund av den ohälsosamma symbiosen mellan den politiska makten och den nationella bankbrottsligheten inte får öppna nya bankkonton och nyttiggöra sig betalningssystemets tjänster måste konsekvensen rimligen bli en återgång till kontantsamhället.

Med ett bankväsende som med tiden blivit mer intresserat av att finansiera den internationella organiserade brottsligheten än små och medelstora svenska företags utveckling behöver inte det vara dåligt.

Vi är nog inte där än men det är inte så mycket som behöver hända för att madrassen ska bli en säkrare plats för pengarna än bankerna.

Lite märkligt är det ändå att datorer, trådbunden och trådlös kommunikation, internet och mobiltelefoner leder till att man numera kan uppsöka någon personligen och betala kontant.

Ta gärna del av hela betalningsvillkoret på vår faktura.
Klicka på bilden för att se hela texten.

Övertorneå den 26 augusti 2011
Mikael Styrman
.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tyvärr är det nog så att det enda sättet att få bukt med bankernas framfart och olika staters ohämmade lånehysteri är att frångå de elektroniska låtsaspengarna till förmån för en återgång till riktiga pengar.
Alltså i rak motsatt riktning som nu staten och banksystemet håller på att införa där kontanta pengar helt skall saknas och vi istället ska tro på de kontobesked som bankerna presenterar med elektroniska låtsasbelopp.
Det hotar att bli rena OBOL-svängen där man kan sitta och hitta på vad som ska skrivas på kontobeskeden till insättarna.
Om man har riktiga pengar i plånboken så vet man i alla fall om när man blir rånad men det vet man ju inte om man bara har elektroniska pengar som befinner sig i någon annans dataserver.
Helt rätt av dig att kräva kontant betalning, men om jag vore som du så skulle jag inte acceptera postväxlar för dem kan man enligt bankernas nuvarande policy inte lösa in om man inte har något bankkonto där beloppen kan sättas in.
Bankerna betalar helt enkelt inte ut postväxelbeloppen i kontanter till den som presenterar postväxeln för inlösen, inte ens på det bankkontor som har ställt ut postväxeln.
Så illa har det tyvärr blivit att bankerna är förmyndare över hur och i vilken omfattning vi får disponera de pengar som vi äger och som vi har anförtrott dem att ha om hand.

Mikael Styrman sa...

Jag håller helt med Dig om faran med de elektroniska låtsaspengarna. Kommer nog att resultera i mycket stora bedrägerier.

Du har nog rätt om postväxlarna också. Jag öppnade för att kommunen kunde använda postväxel för att de är betydligt hanterligare än kontanter och i vissa sammanhang säkrare. Även om man måste gå via konto för att få ut kontanter är postväxlarna ett behändigt betalningsmedel.

Precis som Du retar jag mig på bankernas storebrorsfasoner i hanteringen av våra pengar. Men jag tror att de befinner så högt ovanför oss jordnära människor att de har förlorat förmågan att rätta till sig. I så fall kommer det bara att bli värre tills det tar en ände med förskräckelse.

Anonym sa...

Ja nog är det så att vi helt håller på att förlora kontrollen över ekonomin när de elektroninska låtsaspengarna förmodligen kommer att ta över.
Men det är ju uppenbarligen så att de styrande vill ha det på det viset och det är ju sannolikt för att det blir mycket enklare att försnilla folkets pengar och pensionsbesparingar när allt kan fixas med några knapptryckningar på ett tangentbord.
Bankerna vill ju helst inte överhuvudtaget ha in folk i banklokalerna längre, snart så börjar dom väl ta en inträdesavgift.
Man har ju gudbevars stora kostnader i form av bankhallar och personal som måste finnas ifall man ska kunna släppa in folk i lokalerna så då är det ju motiverat med en avgift.
Man spottar på kunderna som är grunden till hela deras existens och värre kommer det förmodligen också att bli i takt med att de elektroniska låtsaspengarna tar över och därmed minskar alternativen för bankkunderna.
Ett himla väsen är det ju till och med när det ska sättas in pengar, då ska det ju till stora utredningar var man har fått de pengarna ifrån även om det är frågan om några ynka tusenlappar. De enda som tar emot kontanta pengar utan att bry sig om varifrån de kommer är statens egna hantlangare i form av Kronofogden.
Visst är postväxlarna hanterligare än kontanter och säkrare men som betalningsmedel vete gudarna. Vissa banker accepterar inte längre att lösa in överlåtna postväxlar.

Mikael Styrman sa...

Vi måste nog återvända till kontanter och organisera nya bankväsenden - kanske via detaljhandeln. Ett slags västerländskt Al-Barakat. Låt alla affärer bli Din bank. Så kan vi sidsteppa våra odugliga och farliga banker och låta dem dö sotdöden.