tisdag 9 augusti 2011

ECB klart bättre än Jesus

.
.
I bibelns nya testamente kan vi läsa om hur Jesus under ett bröllop förvandlade vatten till vin. En annan gång utspisar han 5.000 man med hjälp av fem bröd och två fiskar.

Men vad är väl det mot ECB:s (Europeiska Centralbankens) förmåga? Allt detta förbleknar vid en jämförelse med ECB:s förmåga att utgående från en tom skattekista varje gång man öppnar den dra nya tusentals miljarder ur kistan för att strö över det europeiska korruptionsslottet. Likt en trollkarl som drar kaniner ur hatten, fast ECB drar tusentals miljarder varje gång. Vilken trollkarl som helst torde bli avundsjuk. Och fast kistan är tom kommer det ständigt nya tusentals miljarder ur den varje gång ECB öppnar locket.

Vi har sett dem på gator och torg. Långa följen med mörkblå eller svarta limousiner åtföljda av massor av poliser, med blåljusen på, som istället för att ägna sig åt nyttigt polisarbete är ute och leker jätteviktigt toppmöte med fjantar som inte har en aning om vad de håller på med eller ställer till med, och som ännu mindre vet vad som bör göras åt saken. Först stänger man av trafiken i stora delar av stan och längs vitala tillfartsvägar och får hela staden att stanna. Sedan slussar man den politiska noblessen till något lämpligt lyxhotell där fotograferna väntar. Därefter vidtar en ansvarstyngd lyxmiddag och en ny fotosession med brett leende pampar vilka förkunnar, att nya tusentals miljarder ska tryckas och att ”kraftfulla åtgärder” ska vidtas på marknaden. Kraftfulla åtgärder är politiskt nyspråk för ”vi har inte en aning om vad vi bör göra”.

Vi skulle väl kunna fördra att de orsakar trafikkaos i våra städer, att de tar i anspråk och slösar bort stora samhällsresurser för sina meningslösa sociala sammankomster för inbördes beundran. Vi skulle väl också kunna sträcka oss så långt att vi stod längs gatorna och bekräftade dem:  
- Vi ser er! Vi ser er!

Bara de skulle kunna lova att låta sedelpressen vara i fred och inte öppna ECB:s skattkista mer. Snälla makthavare, sluta trycka mer ”Monopolpengar” - Ni störtar oss i fördärvet. Ni kastar hela världen in i depression. Om inte Ni politiker var så besatta av att leka Gud, skulle inte ECB behöva leka Jesus, och då skulle världen inte behöva störtas ut i depression, utan lågkonjunkturen skulle kunna ha sin gång, fredligt och odramatiskt.

Men det troligaste scenariot är nog att EU:s toppolitiker och ECB snarare kommer att gasa på. Nästa stordåd blir väl att överträffa att Jesus även gick på vatten? Vad blir det? Att gå på luft? Att få hela Europa att gå på luft? Luftpengar går ju Europa, USA och stora delar av resten av världen redan på.

Övertorneå den 9 augusti 2011
Mikael Styrman
.

1 kommentar:

ulf sa...

Det finns ju "bedömare" som intervjuas av ekot, aktuellt och andra maktens små knähundar. Dessa hade helt klart för sig för en månad sen, att boräntorna skulle höjas varje kvartal under året. Nu har "bedömarna" helt klart för sig att man inte kommer att höja några boräntor, det verkar vara total kortslutning i hjärnorna på de som ska ha något större kunskap än medelsvensson, och man blir rädd för vad som ska hända med samhällen som sköts så inkompetent. Vi sanningssökare får också allt svårare att få fram riktiga siffror, då snart all statistik är manipulerad. Kör hårt med packet Mikael, du är en oas i öknen.