onsdag 10 maj 2017

Politiska välfärdsbedrägerier

.
Den ena efter den andra politiska potentaten rycker nu ut till sosseriets allt snabbare sjunkande välfärdssufflés försvar. Nu senast var det den av många goda middagar för medlemmarnas pengar välgödda LO-chefen. En pamp av Hasse ”Hoffa” Ericssons snitt, skulle man kunna säga.

Den som har sett ”Falling Down”, med Michael Douglas i huvudrollen, kan nog le lätt igenkännande åt skillnaden mellan propagandans bild av välfärden och verkligheten. I nämnda film snear huvudrollsinnehavarens karaktär till ordentligt när han jämför reklamaffischens fräscha och luftiga hamburgare med den ihoppressade och brända lilla ynkliga rest av en hamburgare som han blir serverad.

Åldringsvården är satt på undantag på ort efter ort. Man kan säga att pluggen drogs ur åldringsvården när den av Vattenfalls helikopter burna tjuvjägaren från naturreservatet i Kaitumdalen började låsa in åldringarna i Piteå och lämna dem ensamma på nätterna. Det är ju svårslaget.

Sjukvården är på allt fler platser en hårsmån från sammanbrott, allt medan skurkarna i nomenklaturan och tjänstemannamaffian mobbar visselblåsarna i vården, inte sällan till döds och som regel till svåra psykiska men. Massmedia tittar bort. Då och då skriver man lite vackert i allmänna ordalag om att försvara visselblåsarna, men i alla konkreta ärenden vänder man dem ryggen och låter skurkarna mala ned visselblåsarna i mobbningskvarnen.

Då är media bättre på att hålla igång den förljugna pseudodebatten om vinsterna i välfärden som roten till allt ont. I den offentliga vården måste man ställa till med vansinnesbyggen typ Karolinska eller stora upphandlingar av tåg och liknande för att lyckas stjäla ihop till en guldkantad ålderdom. Säg den politiker eller högre tjänsteman som inte blir avundsjuk när han ser att på den privata sidan kan man sköta vården nästan lika illa och få ihop en jättevinst utan att vare sig leka Byggmästare eller Stins för massor av miljarder. Sällan lyser väl odugligheten så tydligt igenom.

- Tacka fan för att man blir avundsjuk!

Falun onsdagen den 10 maj 2017
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: