lördag 29 juli 2017

Igår stod de fejkade opinionsundersökningarna som spön i backen

.
Idag är det lördagen den 29 juli 2017.

I förrgår var det torsdagen den 27 juli 2017.
Lite före lunch i förrgår meddelade Stefan Löfven att Peter Hultkvist ska sitta kvar som ”försvarsminister”…
…och redan på fredagsmorgonen den 28 juli presenterades ett flertal fejkade ”opinionsundersökningar” i våra media , vilka talade om för svenskarna hur rätt de tycker att det är att Hultkvist ska sitta kvar.

Nåväl, någon nytta ska man väl ha av att ha vallat den ena efter den andra krigshetsande amerikanen på olika platser i Sverige som de kan ödelägga för att ”hjälpa” oss mot den hemska Putin. För ödelagda brukar de länder bli som får amerikansk ”hjälp”, vare sig den maskeras med hjälp av NATO eller FN.

Hur skulle de gå för de stackars amerikanarna om Hultkvist tvingades bort? Då skulle de tvingas lära känna en ny rövslickande landsförrädare. Så obekvämt för dem. Bäst som nu, att våra propagandaorgan rycker ut till pro-amerikanernas försvar. De har ju ändå inte så mycket att förlora. Allt färre tror ju numera att de är något annat än propagandapamfletter.

Det är känt i vida kretsar att alla amerikanska presidenter under efterkrigstiden haft mycket svårt att tygla det militärindustriella komplexet. Barack Obama trodde sig nog kunna hantera det, men fick lägga sig som flickorna i Paris för grabbarna. Nu är han i hög grad ihågkommen för Hollywood-räden till Pakistan för att mörda Osama Bin Laden, eller vad det nu kan ha handlat om. I alla fall inte om att ställa Bin Laden inför rätta. Snarare handlade det om att ombesörja att sanningen om 9/11 och den amerikanska inblandningen inte skulle läcka ut. Därutöver kommer han nog att bli ihågkommen för tre saker: för sina utomrättsliga avrättningar, eller mord, med hjälp av drönare, för Obamacare samt för att norrmännen gav honom fredspriset innan han hunnit göra något.

Trump brottas för fulla muggar med att försöka bevara freden med Ryssland, medan det militärindustriella komplexet sliter minst lika hårt med att ordna till krig med Ryssland. Trump är förstås i underläge. Hans möjligheter att muta mediafolk i erforderlig utsträckning är förstås begränsad i jämförelse med krigsindustrins.

Det är nog inte lika känt, åtminstone inte bland Kreti & Pleti, att vi i Sverige har vårt eget problem med det militärindustriella komplexet. Industrin må vara mindre än den amerikanska, men det är landet också. Psykopater finns på bägge håll.

Jag tror inte att jänkarna nödvändigtvis tycker att lilla Sverige eller Peter Hultkvist är så viktiga att man behöver trumma ihop falska opinionsundersökningar inom ett dygn för Hultkvists försvar. Om en mutkolv får gå träder strax en ny till. Samma rysslandsfientliga krigsmakande på amerikanskt initiativ pågår i alla Rysslands grannländer.

Däremot tror jag, att Jan Stenbeck inte var den enda svenska filuren som kunnat vara till USA och lära sig fräcka tricks. För det svenska militärindustriella komplexet som är helt skattefinansierat, och smort av mutor, är en Peter Hultkvist en viktig spelare. En Peter Hultkvist, liksom en Stefan Löfven, med tacksamhetsskuld är ännu viktigare. Våra media, som är starkt oligopoliserade är antingen helt eller delvis skattefinansierade eller verksamma på den ”fria” marknaden där de ska hålla sig på fötter genom att med lock och pock förhandla till sig annonser som ofta saknar försäljningspåverkande incitament. Det handlar i högre grad än de flesta skulle kunna tro om att man köper sig förmånlig behandling på nyhetsplats och betalar med annonsering. Den förmånliga behandlingen kan också - som nu - vara fejkade opinionsundersökningar till stöd för den som sitter på skattebetalarnas penningpung och är välvilligt inställd.

Den korta tiden från Löfvens tillkännagivande till publiceringen av de fejkade opinionsundersökningarna föranleder mig att tro, att ”beställningen” av de fejkade undersökningarna lades innan Löfven hållit sin presskonferens. Troligen redan dagen innan. De ingick i handlingsplanen och hade gått igång i god tid innan Stefan Löfven gick upp på podiet i torsdags.

Falun lördagen den 29 juli 2017
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: