tisdag 25 juli 2017

Om Stefan Löfven hade talat sanning…

.
.…skulle Anna Johansson, Peter Hultqvist och Anders Ygeman ha fått avsked på grått papper. Man får helt enkelt inte behålla ett ministerjobb om man under lång tid håller statsministern ovetande om något så katastrofalt som Transportstyrelsens spridning av sekretessbelagda uppgifter. Så är det bara. Men ingenting händer.

Därför bär inte Löfvens påståenden sanningens prägel när han påstår sig ha blivit informerad så sent som i januari. Sedan har han själv ändå mörklagt, sedan dess, till och med enligt egen utsaga…

Han har naturligtvis valt att vara ”oinformerad”. Det är med största sannolikhet så att han har varit involverad tidigt - mycket tidigt. Kanske till och med innan katastrofen var ett faktum. Transportstyrelsens agerande är ju helt i linje med hans egen syn på lagar som han tidigare gett uttryck för. Lagar som hindrar något man vill göra behöver inte ändras. Man kringgår dem bara.

Han fortsätter att tala osanning om varför han inte gjort något i ärendet och varför han har mörklagt katastrofen. Inget behövde göras, allt var redan gjort, har han uttalat. Men om allt som behövde göras var gjort redan tidigare - varför behöver man göra något nu?

Journalisterna är väldigt tillmötesgående gentemot den uppenbart ljugande statsministern. Rent av servila, med en ryggrad av geléhallon. Den journalistiska behandlingen av Löfven lämnar i så måtto inte mycket i övrigt att önska. Det skulle möjligen vara en avsugning då?

Falun tisdagen den 25 juli 2017
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: