tisdag 27 mars 2018

Idioti styr vår samhällsplanering


.
En vinter som denna, eller vilken vanlig svensk vinter som helst, kan man följa spektaklet som innebär att snö kajkas iväg från städer till snötippar. Ändliga oljeresurser förbrukas och miljön belastas med onödiga utsläpp.

Varför gör man så? För att våra samhällen är felplanerade, i så måtto att man inte avsatt utrymme för snö, där den faller. Så gjorde man nämligen förr. Har man gjort det behöver inte detta lämmeltåg av lastbilar och maskiner som kajkar iväg snö finnas.

Vad gör vi då åt saken i vårt av ökat miljömedvetande yrvakna samhälle? Jo, vi förtätar bebyggelsen, så att det finns ännu mindre plats för snö och ännu mer resurser måste läggas på snökajkande.

Ett annat exempel på idiotins härjande är Miljöpartiet och Centerpartiet som ska gå till val på att bygga snabbtåg, istället för att använda pengarna till att få tågen att fungera istället. Vad kommer människorna att åka med om den miljöpartistiska visionen blir svensk verklighet? Sedan, när tågen består av ett fåtal snabbtågslinjer som transporterar miljöaktivister mellan de största svenska stadskärnorna, medan resten av tågen står stilla i brist på pengar till underhåll och förnyelse. Hur ser det miljövänliga alternativet ut då?

Falun tisdagen den 27 mars 2018
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: