tisdag 27 mars 2018

Theresa May bör åtalas


.
När Theresa May sätter in högsta växeln och drar på Rysslands-hatet sätter hon sig också över rättsstatens regler och intentioner.

Det normala hade naturligtvis varit att avvakta polisutredningens resultat för att sedan ta ställning till vad som behöver göras och mot vem. Den brittiska polisen har namn om sig att vara både kompetent och hyggligt okorrumperad. Men även om den brittiska polisen inte fungerar som den svenska korrumperade polisattrappen är inte brittisk polis heller helt oemottaglig för politiska påtryckningar.

När nu May agerar som hon gör, och agerandet följs upp med ”Följa John-agerande” bland andra västledare, sätter det en mycket hög prislapp på riktigt polisarbete i Salisbury-fallet. Det krävs mycket av den polischef som ska ta strid för rättvisans seger mot alla västerländska USA-styrda lakejer.

Det är svårt att se någon annan förklaring än att det är andra intressen än ryska som ligger bakom det teatraliska attentatet i Salisbury. Theresa May vill hindra att det kommer fram. Annars kunde hon naturligtvis ha väntat och låtit rättvisan ha sin gång.

Theresa May’s åtgärder är att betrakta som ”obstruction of justice”. Jag skulle bli mycket förvånad om det inte är åtalbart i Storbritannien. Men jag kommer inte att bli lika förvånad om hon faktiskt så småningom blir åtalad för det.

Det finns minst ett, förmodligen flera, moment av personlig vinning för Theresa May dolda bakom hennes agerande. Ett är naturligtvis oförmåga, eller bristande vilja, att stå upp för brittiska intressen och brittisk självständighet visavi de ”Oliver North-typer” som ligger bakom Salisbury-attentatet - även det förmodligen åtalbart. Ett annat troligt motiv är att villa bort den brittiska allmänheten och rikta bort fokus från Brexit-katastrofen.

Falun tisdagen den 27 mars 2018
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: