tisdag 20 augusti 2019

Balkanskojare och lättlurade svenskar


.
Svenskarna är verkligen hopplöst lättlurade.

När tiggarna mm från Balkan säger att de måste tigga i Sverige för att försörja sig, blir godhjärtade svenskar blinda och tappar all förmåga att genomskåda bedragare.

Ingen verkar fråga sig det uppenbara. Hur har de försörjt sig hittills, innan de tiggde i Sverige? Och hur försörjer sig resten av släkten - den som inte tigger mm i Sverige?

Visst kan godhjärtade svenskar hjälpa balkanromer som tycker att det är lättare att försörja sig genom att tigga mm än att arbeta. Men varför måste alla vi andra låtsas vara lika korkade och lättlurade?

Varför kan inte de lättlurade svenskarna och de som är verksamma i katastrofparasitsvängen bara samla ihop sina pengar och skicka dem till Balkan? Eller varför kan de inte åka dit och dela ut dem som jultomten? Då kan de ju bli pussade både på händer och fötter och bli alldeles varma och euforiska av sin egen godhet. Varför i all världen måste dessa charader förslumma Sverige?

Varför inser man inte att dessa människor är överlevnadskonstnärer som har försörjt sig sedan tidernas begynnelse utan hjälp av korkade men godhjärtade svenskar?

Falun tisdagen den 20 augusti 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: