torsdag 29 augusti 2019

Regeringen kraftsamlar mot den organiserade brottsligheten


.
Idag presenterade regeringen sitt Alexanderhugg mot den grova organiserade brottsligheten. Inte utan viss pondus berättade Inrikesminister Mikael Damberg om hur regeringen ska komma till rätta med de många morden på gator och i bostadsområden.

Lösningen blir att möjligheten att ha oregistrerade kontantkort försvinner. Det är en klassisk svensk lösning. Den riktigt andas ett svenskt synsätt och en svensk analys av problemet. Regeringen förväntar sig förstås att alla yrkesförbrytare, mördare och gatubrottslingar från tredje världen snällt och lydigt kommer att registrera sin kontantkort och därefter inte kunna kommunicera, varför brottsligheten kommer att avta. I sanning ett klassiskt svenskt Alexanderhugg.

Men vi som har lite livserfarenhet vet, att det inte alltid blir som man förväntar sig. Själv tror jag inte att det löser några problem. Däremot kommer det förmodligen att skapa fler nya än det löser gamla.

Man kan jämföra med när väpnade rån ökade i Kina. Då införde man dödsstraff för väpnat rån. Det fick inte de väpnade rånen att minska. Istället resulterade det i att rånarna började mörda sina rånoffer. Döda kan inte vittna och sända rånaren i graven.

Det regeringens Alexanderhugg kommer att åstadkomma blir förmodligen flera saker - alla oönskade. 

Kan man inte få tag i oregistrerade kontantkort kommer istället rån och inbrott med syfte att komma över mobiltelefoner att öka.

Rån mot unga som man just bekymrat sig över, kommer också att öka i syfte att komma över mobiltelefoner och sim kort. Ibland kan det bli bråttom när någon mordpatrull ska skrida till verket och någon blir av med sin telefon. Då kanske man mitt i stressen ”på väg till jobbet” måste skjuta någon eller några ynglingar för att komma över deras telefoner. En och annan svensk yngling får nog räkna med att bli mördad till följd av regeringens fumlande med kontantkorten.

Regeringen kommer också att skapa en stor svart marknad med utländska telefoner som strömmar in över våra som vanligt öppna gränser.

Vi kommer sannolikt också att få se målvakter med hundratals mobiler samt mängder av mobiler registrerade på falska identiteter.

Men värst av allt blir följden av att kleptomanerna i Telia, som med stöd av kriminella i kanslihuset ostraffat fick dela på Telias miljarder med Karimova och andra öststatsgangsters, fick plocka ned alla teleledningar på landsbygden. Inte bara gamla  ledningar plockades ned. Nya plockades ned med idiotens lika lyckliga leende på läpparna. Kanske för att psykopaterna var omtöcknade av tankarna på alla miljarder de skulle dela på med Karimova med flera.

Resultatet är i alla fall att det inte finns några teleledningar på landsbygden. Men det finns därför gott om pensionärer och andra med mobiltelefoner. Döda pensionärer spärrar inte sina telefoner när de blir stulna. Resultatet blir än en gång att regeringen sviker landsbygdens folk. Det kan bli många som dödas på landsbygden för att Annie Lööfs skyddslingar behöver deras mobiler efter skolan. Det handlar ju som regel om områden där det var så länge sedan man såg en polisbil att ingen riktigt minns när det var.

Det här börjar påminna starkt om när Palme lade sig i Norrmalmstorgsdramat och Ambassaddramat. Undrar om vi kommer att få veta vilken krutuppfinnare som har kommit på den här ljusa idén?

Falun onsdagen den 28 augusti 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: