onsdag 28 augusti 2019

Det är mode i allt


.
Vi människor är lustiga. Viljan att ”höra till” får de flesta av oss att hela tiden imitera andra. Vi kallar det harmlöst, nästan positivt, för mode, men det är nog egentligen utslag av en rädsla för att bli utstötta, utfrysta. Vi kan se det i alla delar av samhället, i alla branscher. Det ser olika ut i alla branscher men det är samma sjuka som bara yttrar sig på lite olika sätt.

I invandringssvängen finns på motsvarande sätt också modeväxlingar. Som att man under en tid alla kastar handgranater, för att sedan avlösas av en våg av bomber utanför husväggar. Lite senare kan det vara småbarn som nyttjas som helt samvetslösa yrkesmördare. En annan våg har varit att arabiska kvinnor som vill skiljas alla blir väldigt flygintresserade och kastar sig från balkongerna i tron att de redan kan flyga. Den modevågen balanserades av motsvarande våg hos polisen som med samma glada humör kom fram till att de alla gjorde självmord eller att det bara var en olyckshändelse. 

Men mode är abstrakt och oberäkneligt. Bakfickor långt ned på lårens baksidor blev en jättevåg, men äkta män som drunknade på en halv meter djupt vatten och klassades som olycksfall av polisen lyfte aldrig. Det blev bara en utanför Arboga.

Men nu sveper i alla fall av allt att döma en våg fram bland nysvenskarna som innebär att de skjuter egna eller andras kvinnor i bostadsområden genom ombud.

Vad ska Löfven säga nu?

”I mitt Europa skjuter vi kvinnor genom fönstret med maskingevär”?

Vad blir då nästa heta modevåg bland Stefan Löfven och Annie Lööfs skyddslingar? Kan det bli att de skjuter egna eller andras barn? Modet söker sig hela tiden nya vägar och det gamla modet bör helst överträffas av det nya.

Falun onsdagen den 28 augusti 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: