fredag 16 augusti 2019

Morgan Johansson, polackerna och ansvaret





.
Polackerna andas irritation med Sveriges regerings ambitioner att styra Polen. Bland annat har svenska politiker och svenska media länge klagat över att den polska regeringen styr det polska rättsväsendet, kväver yttrandefriheten och stryper det fria ordet i media. 

- Något sådant skulle aldrig ske i Sverige, eller hur?

- I Sverige skulle inte media dansa efter regeringens pipa utan istället kritiskt granska densamma, eller?

- Inte heller skulle domstolarna låta sig styras av politiker eller annan korruption - inte sant? 

Det som vi sett utspela sig med Thomas Quick-fallen, styckmordet på Catrine da Costa och ödeläggandet av både allmänläkaren och obducentens liv, mordet på krigsmaterialinspektören Carl Fredrik Algernon, korruptionskatastrofen på Karolinska, plundringen av Vattenfall på många hundra miljarder, ”Obol’s” plundring av LKAB, Sundström o Paulsons plundring av pensionsspararna med sitt gruvbedrägeri, Sjöfartsverkets korrupta helikopteraffärer, maffians stöld av Ekfors-koncernen m. m. beror naturligtvis på något helt annat. Inte på kriminalitet, rättsröta och gränslös korruption som genomsyrar regering, myndigheter, åklagarväsende, domstolar och media.

Nu har i vart fall en del polacker ledsnat på att den svenska regeringen konsekvent försöker kleta ned andra länders statsskick och regeringar med svenskarnas egen kriminalitet. Den polska - enligt Expressen - nationalistiska tidningen Nasa Dennik publicerade förra måndagen en artikel om att 2.500 svenska medborgare registrerat sig som boende i Polen. I artikeln dristade man sig att uttala att de flyende svenskarna sökt asyl i Polen.  

En polsk EU-parlamentariker, Beata Mazurek, fyllde på med att via Twitter peka ut Sverige som ett avskräckande exempel för invandring. ”Mord, ökad brottslighet, rädsla och shariazoner” skrev hon om som konsekvenserna av multikulturalism och öppna dörrar för invandring, allt enligt Expressen. ”Svenskar flyr sitt land för att hitta fred och normalitet i Polen.

Då tog det hus i helvete i regeringskansliet. Visserligen vet alla att oduglingarna som styr det här landet låtit gränserna stå öppna och obevakade och att de släpat hit gatubrottslingar med hemvist runt om i tredje världen, infiltrerande de immigranter som sökt sig till Sverige, till stor del som en följd av USA:s undergrävande av många länder för att stjäla deras naturtillgångar. En skamlig verksamhet som våra Viktig-Pettrar varit lyckliga över att få delta i. Och visst vet alla att mord på öppen gata numera sker varje vecka, ibland flera per dag. Samma sak med numera nästan normaliserade gruppvåldtäkterna. Ja, vanliga våldtäkter med. För två veckor sedan var det fyra våldtäkter i Uppsala, på lika många dagar. Polisen bedömde att fallen inte var besläktade. Det var fråga om fyra av varandra oberoende våldtäktsmän i Uppsala - samma vecka! Bilbränder rapporterar media inte längre om, annat än i undantagsfall. Allt det där vet vi. Regeringen också. Men enligt den i Sverige rådande pamp-logiken existerar problemen inte när inte media skriver kritiskt om dem. För det gör ju inte svenska media. De granskar aldrig makten. Snarare beskyddar svenska media makten och rapporter ofta inte. När man motvilligt rapporterar mörkar man allt som pekar på förfallet som en konsekvens av det svamligt hanterade migrationskaoset. Grova våldsbrott slätas över. Brottsoffren sviks. Mordpatruller likt i 1920-talets gangsterkrig i Chicago degraderas avmätt till ”skjutningar” mindre uppmärksammat än slagsmål mellan fotbollshuliganer. Allt det där vet vi. Åtminstone vi som inte likt fän blundar för allt som brottslingar och oduglingar i maktens korridorer ställer till med. Men media i utlandet förväntas tiga precis som svenska media. Annars blir den alltid så präktiga svenska politiska svinpälsen kränkt -  som nu.

Efter att ha repat sig från den första chocken gick justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) till angrepp. Migrationen är minsann inget problem i Sverige. Problemet är istället enligt Johansson att polackerna inte stoppar de polska stöldligorna som härjar i Sverige. Sedär - en korrupt sossepamp av den gamla stammen, som inte kryper undan utan istället genast tar sig upp på barrikaderna och svingar flaggan med rosen och svastikan.

Självklart är de polska stöldligorna ett stort problem för regeringen. Men inte bara att de tillåts stjäla fritt i Sverige utan även att polska regeringen tillåter dem att föra in sitt stöldgods i Polen. Hur är det ens möjligt att den polska regeringen inte har begripit, eller att de nonchalerar, polackers stjälande i Sverige, mot bakgrund av att det är deras sak att stävja problemet. Inte den svenska regeringens problem…

Ändå är det bara att glänta lite grann till polackernas svekfullhet. De gör ju inte heller någonting åt litauiska, lettländska, estländska, vitryska, bulgariska, rumänska, finska och ryska stöldligors härjande i Sverige. Dessutom är polackerna katoliker.

I vilket land som helst skulle en minister som mot bakgrund av vad Morgan Johansson och hans kumpaner har uträttat omedelbart verbalt ha lynchats i media och därefter fått sparken om han inte själv begrep att avgå. Men inte i Sverige. Här kommer istället stolpskottet att sitta kvar, alltmedan den lika odugliga som korrupta mediakåren kämpar med att hålla tillbaka en gäspning. Piggare brukar de bli först när de - hyllande det fria ordet - får skriva någon liten förljugen krönika om hur viktiga de är för samhällskroppen och hur de trotsande all fara för egen del granskar minsta tillstymmelse till korruption i den offentliga förvaltningen.

Falun fredagen den 16 augusti 2019
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men snälla Micke!Flytta till Trumpland om dom nu släpper in dig!

Mikael Styrman sa...

En skjuten till döds vid ICA i Stocksund och en polisstation sprängd i luften i Linköping. Men dagen är ju inte slut än. Den har bara börjat.

Oförskämt länge kunde man besöka ICA i Danderyd utan att riskera att bli skjuten i skallen eller sprängd i luften, men nu har den NationalSocialdemokratiska rättstryggheten letat sig även dit, med centerns och liberalernas hjälp.

Morgans polacker igen?

Jag hade visst kunnat flytta någonstans - om ni inte hade använt er korrumperade maktapparat och dito mediakår till att ta heder och ära av mig.