torsdag 8 oktober 2020

Förföljelsen av entreprenörer och oppositionella

 .

Jag råkade ögna igenom en artikel i Dagens Nyheter, som handlade om den ryska journalisten Irina Slavina som brände sig själv till döds i fredags. Det slog mig hur lik den ryska statsterrorismen är den svenska statsterrorismen.



Men det finns naturligtvis skillnader också. I Sverige använder självmordsfabriken sig i hög grad av skatteverket och kronofogden samt åtminstone delar av polis- och rättsväsendet, vilka alla för ändamålet åtminstone delvis bemannas med servila och kriminella medarbetare. I övrigt är terrormetoderna ganska lika. I Sverige liksom i Ryssland är de kriminellas kontroll över samhället i hög grad synonymt med de kriminellas kontroll över media, vilket borgar för att folket undanhålls sanningen om politikers och offentliganställdas straffriförklarade kriminalitet.

Utan en fri och granskande press är folket för att göra sig av med banditerna hänvisade till två saker. Dels egen nyhetsförmedling, förr utövad med mun mot mun-metoden i exempelvis Östeuropa, numera ofta utövad genom sociala media. Dels de kriminellas och korrumperades självförstörandeförmåga som tar sig uttryck som att de ödelägger samhället, genom att ta död på företagsamhet, skapandekraft och entreprenörskap. Det visar sig också genom ett allmänt förfall av samhällets institutioner och därav följande förtroendetapp. Polis som inte klarar upp brott, offentliganställda som begår brott men aldrig blir lagförda, domstolar som terroriserar hederliga men inte straffar brottslingar, socialen som alla hänvisar till men som bara åstadkommer lite klösmärken i polityren på banditorganisationernas polityr på sin väg till den egna alkoholismen, kriminella konkursförvaltare som utövar straffri plundring med rättsväsendets hjälp, bankdirektörer som svindlar spararna, kronofogdar och skattetjänstemän med uppgift att plundra företagare som blir föremål för sossepampars avundsjuka samt oppositionella och oliktänkande som upplevs som hot mot nomenklaturans platser vid köttgrytorna, är alla exempel på socialdemokratins samhällsförstörande egenskaper. Socialdemokratin förstör sig självt, men först förstör de samhället för oss alla.


I Ryssland där det socialdemokratiska maktinnehavet har varit både längre och tydligare är de synliga följderna ännu några steg före Sverige. Åtminstone hundra år av utdelade nackskott och/eller Gulagvistelser till sina entreprenörer har konserverat Ryssland som ett efterblivet land, i vilket folket bara dricker vodka ,för att det inte löner sig att skapa något i ett land där inte befolkningen är skyddade från övergrepp från det allmänna. Sådant har Sverige också blivit, men kontrollen över media gör att många inte vet det - ännu. Ett land i vilket oduglingar kollektivt får plundra den dugande delen av befolkningen med det offentligas våldsmonopol till sin hjälp. Det råder nog inget större tvivel om att Sverige följer storebror Ryssland i hasorna. Men i Sverige tycks det inte bli vodka som tränger undan företagsamhet och skapandekraft utan knark langat av politiska pampar, åklagare, poliser och andra, på ytan till synes samhällsbevarande personer.


Jag har tänkt mycket på vilket det viktigaste nettotillskottet blir till Sverige av invandrargrupper som kommer från områden där befolkningen förstår att de lever i diktaturer därför att diktaturen är både tydligare  och ofta mer hårdhänt, eller synligare hårdhänt än här. Dessa invandrare tycks ha lättare för att känna igen både korruption och diktatur än ursvenskarna. De visar också ofta prov på mycket framåtanda. Man kan tänka sig att de inte lika lättvindigt låter sig plundras av svenska gangsters, vana som de är sedan generationer vid att själva måsta freda sin tillgångar utan något fungerande rättsväsende över huvud taget.


Man skulle kunna tänka sig att, när de konfronteras med de svenska tjuvarna, resulterar det i att de skjuter av en del av det värsta skräpet. Hittills visar de dock inga större prov på att kunna organisera sig. Deras skjutande begränsar sig till att med påtagligt låg effektivitet panga en eller annan negerpojke eller arab. Dessutom skjuter de ännu så illa att de knappt kan träffa en lada inifrån. Saker och ting kan förändras snabbt. Det står inte skrivet i stjärnorna att de kommer att göra saker och ting bättre i landet. Mycket talar för att det kan bli värre istället. Oavsett vilket skulle det säkert vara positivt för landet om det byttes lite blod i våra korrumperade strukturer.


Södertälje torsdagen den 8 oktober 2020

Mikael Styrman

.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu är ju Chodorkovskij en ökänd skurk och jobbar man för skurkar blir man granskad oavsett vilket land du bor i! Att han kallar det för opposition när det i själva verket är en skattesmitande oligark är bara en täckmantel! Men visst är metoderna tuffa i Ryssland men sett i ljuset av färgrevolutioner och annat som globalisterna hittar på i sin omstörtande verksamhet så kan man förstå dem...Ett kaos som under globalistlakejen Jeltzin vill man förhindra med alla metoder!

Benny

Mikael Styrman sa...

Ja, förhållandena är mycket speciella i Ryssland.
Det landet går säkert inte att styra med svensk eller ens västerländsk pratdemokrati.
Men det är egentligen inte det som är min poäng.

Min poäng är att de metoder som i Ryssland används både mot oppositionella och mot grova kriminella används av den svenska regimen och det till delar korrupta svenska rättsväsendet mot samhällsnyttiga svenska företagare.

Rättsväsendet i Sverige står ofta på maffians sida mot hederliga företagare och kriminella åklagare och domare hålls om ryggen av fega och/eller korrupta kollegor.