torsdag 8 oktober 2020

Slutplädering i den politiska skenrättegången

 .

Idag är det slutplädering i den politiska skenrättegången mot mig i Haparanda tingsrätt.


Under förhandlingens gång har det framkommit att åklagaren har väckt falskt åtal för ”gärningar” som inte är brottsliga, som är tio år gamla och som härrör från en tid INNAN jag satt i politiskt fängelse senast. Han har uteslutit och underlåtit att utreda omständigheter som talar till min fördel och han redovisar outredda och obevisade ”skulder” som jag påstås ha till Ekfors olika koncernbolag, vilka påstådda uppgifter flyter omkring i ett slags ingenmansland mellan noll och 40 miljoner. Lagligen åligger det åklagaren att innan han väcker åtal utreda fakta och även beakta sådant som talar till den anklagades fördel.


Ordföranden har visat prov på påtagligt bristande objektivitet. När videolänken havererar så att den åtalade och hans ombud inte kan följa förhandlingen kör ordföranden obekymrat vidare med motiveringen att ”det viktiga är att domstolen kan se”. Vid andra tillfällen närmast pläderar ordföranden för åklagaren räkning för att försvara att uppenbart ogrundade uppgifter åberopas i åtalet som vore de klarlagda och bevisade.


Som tidigare framgått talar det mesta för att Haparanda tingsrätt står på maffians sida i dess plundring av företag, företagare och befolkning.


Uppenbarligen är allt till för att sopa igen spåren efter Sundström, Bucht och kompanis stöld av Ekfors-koncernen med hjälp av decennier av statsterrorism.


Södertälje torsdagen den 8 oktober 2020

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: