måndag 5 april 2021

Svenska maffian i galen tunna

.

Med tilltagande vämjelse har vi kunnat följa den amerikanska maffians, och den svenska pro-amerikanska lydmaffians, åsidosättande god frihandelssed. Jag tänker naturligtvis på kinesiska Huawei som man med olika skurkaktiga metoder utestängt från 5G-upphandlingarna i Sverige.


Den svenska organiserade brottsligheten - den politiska - missar annars aldrig en chans att med läpparna bekänna sig till fri handel, exportberoende som Sverige är.


Man kan tänka sig att det inte varit helt ångestfritt att gå de amerikanska skurkarna till mötes i Huawei-frågan, men att man ändå gjort det ger oss måhända en vink om hur mycket hållhakar de amerikanska skurkarna har på de svenska skurkarna?


Om det - vilket vi inte vet - varit ångestfyllt så hjälper det ändå inte eftersom man trots allt gjorde det. Och nu kommer vi förmodligen att få erfara vad det kostar oss att amerikanerna inte behövde tala ut offentligt om våra svenska banditers vandel. Kineserna har nämligen - föga förvånande - börjat svara på det svenska korrupta systemets olagligheter. Ont ska med ont fördrivas, som det heter.


Plötsligt har ”nästan alla” kineser slutat handla på H&M:s butiker och de har enligt uppgifter i media över 500 butiker i Kina.


Vi kan lugnt utgå från att det inte stannar där vid lag. Kineserna har länge visat förvånansvärt stort tålamod med den svenska nomenklaturans beredvillighet att dansa efter amerikanska brottslingars pipa. Den här gången har våra skurkar nog ändå hoppat i galen tunna. Kinesiska intressen kontrollerar viktiga delar av vårt näringsliv. Exempelvis är Sveriges största företag, Volvocars, till avgörande delar Kinaägt. Hur ska människor i Västsverige försörja sig om våra skurkar retar upp kineserna så till den milda grad, med sin till säkerhet kamouflerade oseriösa konkurrensbegränsning, att de helt sonika börjar byta ut svenska komponenter mot kinesiska, eller till och med flyttar hela Volvo-fabriker från Sverige?


Hur länge ska det här politiska apspelet få pågå? Hur länge ska våra korrupta media tiga? Hur mycket får det kosta landet och folket? Hur stor får skadan bli?


Falun måndagen den 5 april 2021

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: