måndag 19 april 2021

Tramsigt om rysk inblandning i amerikanska valet

 .

Det amerikanska presidentvalet engagerar oerhörda mängder människor. Enorma värden står på spel, beroende på hur utgången av valet blir. Följaktligen investeras närmast ofattbara summor i att försöka påverka utgången av valet.


Hur framgångsrika dessa strävanden är vet vi inte. Kanske lyckas de helt eller delvis? Men de spretar. De verkar i olika riktningar. Och vi vet inte hur mycket utdelning investerarna och påverkarna uppnår trots deras stora insatser.


Men om det jämförelsevis fattiga, och hårt trängda, Ryssland ger sig in i kampen, blir deras strävanden i enlighet med det amerikanska militärindustriella komplexets propaganda, vars åsikter vår egen lögnfabrik genast gör till sina, omedelbart så framgångsrika att de avgör hela valet.


Hela den här diskussionen om att ryssarna avgör det amerikanska valet är naturligtvis inget annat än löjlig. Självklart skulle ryssarna vilja påverka det amerikanska valet - om de kunde - men verkligheten är att amerikanerna själva lägger ned sådana enorma resurser på att försöka fuska med valet att ryssarna är chanslösa vad gäller möjligheten att verkligen lyckas påverka något.


Falun måndagen den 19 april 2021

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: