måndag 12 september 2022

Ett hot mot demokratin

 .

Psykopatiskt lagda och militanta ledare med diffusa rättsbegrepp, vilka leder små extremistpartier utgör ett förmodligen mycket allvarligt hot mot demokratin.


Exempelvis har Annie Lööf inte ens stöd från en tredjedel så många väljare som SverigeDemokraterna har. Men hon anser sig ändå vara så högt stående att hon har moralisk rätt att kränka SverigeDemokraternas väljare, trots sitt egna blygsamma parlamentariska stöd. För varje demokratiskt lagd person är naturligtvis hennes agerande upprörande. I samhället försöker vi på allt sätt motverka mobbning, men i vår lagstiftande församling, vilken borde agera som allas föredöme, verkar det saknas möjligheter att komma till rätta med organiserade sådana övergrepp. Det borde, och kanske torde, finnas möjligheter för riksdagens ledamöter att avsätta en riksdagsman som visat sig saknar respekt för den demokratiska institution som riksdagen är. Det borde inte vara möjligt att vara riksdagsman utan att respektera demokratins väsen.


På sätt och vis ännu värre är Märta Stenevi och Per Bolund, vilka inte ens representerar en fjärdedel så många svenska väljare som Jimmie Åkesson, men ändå anser sig ha rätt att mobba honom och väljarna som uppdragit åt honom att representera dem. Men, med sådana dokumenterade galenpannor som dessa två, får man väl kanske vara tacksam för att de inte limmat fast Jimmie Åkesson på E4an? Själv känner jag mig mycket tveksam till att dessa två besitter den mentala kapacitet som krävs, för att kunna ta in hur olämpligt och odemokratiskt deras agerande är.


Med ledande socialdemokrater som hela tiden varit draglok åt mobbarkören är det annorlunda. De är inga förvirrade politiker som har ambitionen att göra rätt, men saknar moralisk och etisk kompass. Ledande socialdemokrater är istället grova brottslingar med kriminella intentioner, vilka med hänsynslöshet tagit sig till köttgrytorna i akt och mening att plundra Sveriges skattebetalare. Personer som Magdalena Andersson, Morgan Johansson, Anders Ygeman, Annika Strandhäll och de tidigare gängmedlemmarna Anders Sundström och Sven-Erik Bucht, är inte politiker ivrande för en god sak, men med fördunklat omdöme. De är istället grova organiserade brottslingar med kriminella intentioner och bör, när vi kommer till rätta med den grova korruption som nationalsocialdemokratin lämnat efter sig i rättsväsendet, åtalas för sina ogärningar. Men åtgärden låter sig inte genomföras innan ett fungerande rättsväsende kunnat återuppbyggas i landet. 


Falun måndagen den 12 september 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: