måndag 10 maj 2010

Grekerna har mycket att lära!

.

Inte utan rätt har från olika håll kritik framförts mot hur grekerna beviljat sig stora fördelar, låg pensionsålder osv. Det kanske är ännu rättare att påstå att det är den grekiska offentliga sektorn som skott sig, och nu skor sig på övriga Europas bekostnad.

Exempelvis har i den offentliga debatten, i fördömande ordalag, nämnts att det i Grekland finns en bonus för statstjänstemän som kommer i tid till jobbet. Huga vilken arbetsmoral och vilka förmåner. Sådär gör vi minsann inte i Sverige.

I Sverige kan en offentliganställd istället kliva på tåget på hemorten och få räkna tågresan, tur- och retur, som arbetstid (med betald biljett?). Om han/hon känner sig omotiverad att åka till jobbet kan vederbörande istället arbeta hemifrån. - Det Ni!

Grekerna är ett efterblivet folk som har mycket att lära av oss svenskar om hur man bygger upp en dugande och effektiv offentlig sektor som jobbar samhällsnyttigt och inte bara gör skada, när man då och då trots allt besöker jobbet.

.

5 kommentarer:

Ann sa...

Lycka till i veckan.
Gillar din blogg. Många tänkvärda inslag.

Mikael Styrman sa...

Tack.

Anonym sa...

Det här när det uppdagas, på detta sätt i varierande ordalag, kan man inte ens tro att det är sant. Hur kommer det sig att detta är möjligt ens, att hjärnor tänker så sjukt lika. Märkligt. BH

Ötåbo sa...

"Grekerna är ett efterblivet folk"
Oj, ännu en groda ur denna mun.
Antar att du inte bokat en resa till Kreta i sommar? ...nej visst, du ska väl förmodligen göra en volta till i Kolmården.

Mikael Styrman sa...

Svar till sign. Ötåbo:

PAJASLANDET ROTUM

Satir är alltid svårt att använda sig av. Det kräver mycket av mottagaren för att bli rätt emottaget.

Jag har aldrig varit till Grekland. Men jag kommer säkert att åka dit. Kanske redan i år.

När jag åker till Grekland kommer jag inte att förfasa mig över hur korrumperad den grekiska administration är så som den korrumperade svenska pressen försåtligt bjuder.

Vi har själva den mest korrumperade förvaltningen i Europa och det ineffektivaste rättsväsendet.

Samtidigt saknar vi helt varje tillstymmelse till jakt på korruption.

Vi är det land som tillsätter EN outbildad polis för att utreda JAS-mutorna som handlar om hundratals svarta miljoner, kanske miljarder, men som håller hundratals statsanställda trakasserande Mikael Styrman, ett fall där det inte finns några pengar som behöver räddas men som den organiserade brottsligheten känner sig hotad av.

Vi är landet där man godtyckligt kan socialisera en bank när kompisarnas tillgångar hotas och där övriga banker sprider skattebetalarnas miljarder som gödselspridare över den ryska maffian.

Vi är landet där internerna i fängelserna, med några få undantag, är hederligare än vakterna och administration inom Kriminalvården.

Namnet Sverige börjar kännas föråldrat. Dags att byta till Pajaslandet Rotum?