torsdag 27 januari 2011

Gullesjö och Reilers framfart i Ekfors-bolagen

.
Inom kort på bloggen:

Gullesjö & Jonasson samt Reilers framfart i Ekfors-bolagen.

Det som de inte vill att Du ska veta om dem
och det som politisk korrekt media inte vågar behandla.

Det kan vara Din tur nästa gång...


Övertorneå den 27 januari 2011
Mikael Styrman
.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Varför misstror du Rejlers och Vattenfall Services Nordic AB.

De har ju erfarenhet av MYCKET större och komplicerade nät än det som Ekfors ansvarar för.

Vattenfall Services Nordic AB har för övrigt över 2000 medarbetare med en omsättning som 2009 översteg 3,3 Mdr SEK.

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Det är en mycket vanlig svensk företeelse, att som Du inte kunna skilja på begreppen STORT respektive BRA.

Vad hjälper det att, som Du påstår, Reilers och Vattenfall Service Nord har erfarenhet av ”större och komplicerade nät”, har 2000 medarbetare och har omsatt 3,3 Mdr SEK?

Jag menar, vad hjälper det, när det leder till

Att Nattavaara i sistlidna vecka var i mörker mer än ett dygn.

Att i skrivande stund ca 1.000 av Vattenfalls kunders hushåll är utan ström i Finland. Det är fredag kväll nu och strömmen gick i måndags. Många tusen hushåll har varit utan ström merparten av veckan.

Att Vattenfalls kärnkraftverk Krümmel och Brunsbüttel inte har fått köras på flera år på grund av brister i kraftverken och organisationen. Dit rinner nu pengarna som borde gått till sjukvård och sjukpenning. Hundratals miljarder...

Att de svenska kärnkraftverken tillhör världens sämsta - och farligaste?

Jag menar nog att det vore bättre för oss alla om de hade lite mindre och mindre komplicerade nät och kraftverk att sköta så att de inte hela tiden tog sig vatten över huvudet.

Ekfors kunder har aldrig varit ett dygn utan ström. Det är inte värt att Vattenfall Service Nord, Reilers och Gullesjö kommer hit och visar sina konster - det kanske inte blir uppskattat. Det kanske slutar med att de blir rullade i tjära och fjäder...

Anonym sa...

Men nu handlar det ju om att Du inte skött dig. Gett fan i att ansluta abonnenter trots att lagen så föreskriver. Tagit ut för höga nätavgifter. Kopplat bort abonnenter och vägbelysningar. Kan Du förvänta dig att samhället reagerar på annat sätt än de gör, och tycker Du det är värt allt detta.

Det kommer ju bara att sluta med att Svenska Kraftnät tar över rubbet. Hörde att förhandlingen i fastighetsdomstolen nu är utsatt till om ett par månader.

För övrigt så anbefallde Du ju ett elavbrott mitt på dagen dagarna innan julafton. Så man kan ju undra hur seriös Du egentligen är.

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Nej det här handlar inte alls om att jag inte har skött mig.

Vi har följt lagen om anslutningar. Det är korrumperade myndigheter som inte gjort det.

Vi har inte alls tagit ut för höga nätavgifter. Vi har betalat tillbaka enligt de politiserade beslut som fattats. Det är bara propaganda utan någon som helst förankring i verkligheten.

Vi har kopplat bort farliga anläggningar som kunden utan tillstånd anslutit. Det är vi skyldiga att göra enligt lag.

Vägbelysningen har inte alls med det här att göra. Den har inget med koncessionen att göra över huvud taget. Och med den gäller att ingen kan tvinga oss att leverera den tjänsten om ett revanschsuget kommunalråd slutar betala för den.

Så det finns med andra ingen SAKLIG anledning för samhället att agera mot oss.

Hur det kommer att sluta, det får vi se. Det är svårt att sia, särskilt om framtiden. Du tycks tro att fastighetsdomstolen är slutpunkten. Där har Du dessvärre fel.

Du har även fel om elavbrottet mitt på dagen.

Vattenfall ringde, hade ett akut fel på sin transformator, och personalen som skulle göra jobbet var redan på väg till Ekfors i bil.
Min medarbetare frågade om de kunde senarelägga det till natten och kontaktade sedan mig för rådslag.
Jag gjorde då bedömningen att ett akut fel är ett akut fel.
Att den andra transformatorn PÅ GRUND AV FEL inte gick att ta i bruk.
Det var således den enda möjliga försörjningsvägen som nu var felbehäftad.
Om något skulle gå fel under natten skulle det exempelvis kunna leda till att de måste lokalisera och få dit en ny transformator. Det skulle lätt ta uppemot ett dygn i sträng kyla, kanske mer.
Då är det mycket bättre att det behovet visar sig på dagen när personalen redan är vaken och i arbete.

Om det här finns det många som velat uttala sig. Men som vanligt sitter de bästa chaufförerna i baksätet och har aldrig kört bil.

Som elverkschef måste man kunna ta ansvar. Ibland måste man ta ett obekvämt beslut för att skydda kunderna mot en katastrof. Så vi meddelade Vattenfall att de fick göra avbrottet på den tid som de hade begärt, nämligen genast.

Men vår odugliga tredje statsmakt ”missade” helt den riktiga nyheten. Att den punkt i nätet som ALLA är beroende utav, nämligen Vattenfalls mottagningsstation, också är den i särklass äldsta och sämsta anläggningsdelen. Inte ens längst ute i våra skogsbyar finns det sådant skit!
Men det är vi som är tvångsförvaltade av den organiserade brottsligheten.

Ibland känns det nästan som om jag är den enda som är seriös i den här branschen....

Anonym sa...

Jaha

Och varför ser du inte till att det byggs fler mottagningsstationer till ditt nät då?

Har du aldrig hört talas om redundans.

Från Vindkraftverken i Aapua kan du bygga en matarledning till Svanstein

Och ner mot Haparanda borde du kunna koppla ihop nätet norr om Mattila med matning från Vattenfall.

Med tre matningar blir nätet tåligt mot avbrott istället för att mata enbart via Ekfors.

Vad är problemet?

Anonym sa...

Och vad får dig att tro att Du skulle få behålla nätet;

En avtjänad skattedom i Kålmården
En hovrättsförhandling om nya Skattebrott som väntar
Miljonskulder till Mälarenergi
Miljinskulder till Vattenfall
Miljonskulder till staten via tidigare utdömda viten
Privata skatteskulder i mångmiljonklassen

Anser du att dessa ekonomiska förhållanden gör att domstolarna kommer att döma till din fördel?

Även om du skulle överklaga till EU domstolen så kommer redan Fastighetsdomstolen i vår enligt den nya lagen att lägga vantarna på Ekfors anläggningar. Överklagande till EU domstolen kan ta upp till tio år. Skulle du där få en dom som ger dig rätt, får du givetvis tillbaka anläggningarna, men då är du en bra bit över 60 år och märkt av åratals kämpanden.

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Vi skulle ha byggt mottagningsstationer för länge sedan om vi inte hade blivit hindrade av den organiserade brottsligheten.

Redan 1989 fick vi vår koncession indragen för att vi försökte göra oss fria från Vattenfalls slaveri genom att bygga en mottagningsstation matad från Finland.

I Övertorneå hindrades bygget länge genom att (s) på Vattenfalls begäran ändrade byggnadsplanen så att mottagningsstationstomten inte fick bebyggas. Stationen skulle istället byggas bakom naturreservatet Isovaara och samhällsdelen Turovaara - på en plats där det inte fanns några ledningar och heller inte behövdes någon station.

Senare skulle vi ha byggt flera gånger om men hittills har vi blivit hindrade genom bland annat trakasserier som upprepade revisioner, godtyckliga skattebeslut, politiskt fängelse, godtycklig betalningsvägran (Vattenfalls värmeverk och kommunernas vägbelysning m.m.) tvångsförvaltningar, tvångsinlösenprocesser, Energimyndighetens/Energimarknadsinspektionens medverkan till grova stölder, svindlerier och bedrägerier, (s)+(c)+(m) stöld av vår skog i Falun m.m.

Alltsammans grov ekonomisk-politisk brottslighet endast nödtorftigt kamouflerad till myndighetsutövning och rättsverksamhet.

Jag är mycket väl införstådd med begreppet redundans. Det saknas nästan helt i Östra Norrbotten:

130 kV ledningen till Pajalaområdet är radiell.
Matning till Kalixområdet är radiell.
Nästan alla utgående 40 kV ledningar från 130 kV stationerna i Östra Norrbotten är radiella.
Praktiskt taget alla utgående 20 kV ledningar är radiella.

Allt saknar redundans - Norrbotten är rustat för avelektrifiering.

Man kan inte bygga någon matarledning från Aapua till Svanstein. Vindkraften skräpar ned spänningen och förstör så mycket utrustning hos kunderna att man istället måste bygge en anslutning till ett stabilare nät med högre spänning från Aapua.

Nätet norr om Mattila är ihopkopplat med Vattenfalls nät i Haparanda.

Problemet är att det inte finns några tre matningar att tillgå från Vattenfalls sida. De har fullt sjå med att hålla katastrofen för dörren i sitt eget nät i Östra Norrbotten. Så är det i det socialistiska norrbotten. De starka näten finns i det kapitalistiska Finland som för närvarande bär även det efterblivna norrbottniska nätet på sina axlar.

Det verkar inte bli bättre. Mer och mer ska sparas i Sverige och det blir allt högre priser för att finansiera de hundra miljarderna som Vattenfall har slarvat bort i Europa genom att leka privatföretag utan att ha erforderlig kompetens för det.

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

I Iran kallas ”brottet” för knarkbrott när de hänger oppositionella.
Samma slödder vid makten - annan brottsrubricering bara.

Ekfors och jag är jämförelsevis lågt skuldsatta trots att maktens megafoner gör sitt bästa för att trumma ut motsatt budskap.

Jag tror att Du fantiserar om EU-domstolen. Den kan inte ge en något tillbaka. Kan Du ingenting om sådant här? Utan möjlighet att överpröva och ändra uppenbart felaktiga beslut och brott mot de mänskliga rättigheterna är EU-domstolen tyvärr mest till för att föda sin egen byråkrati, i för medborgarna ganska betydelselösa charader.

Anonym sa...

Varför gnälla på Rejlers.

Din klantighet och obefintliga kunskap om datorer har ju bidragit till att Kfm kunde komma över kundregistret.

Det vet ju varenda barnunge att det går att återskapa all information från hårddiskar och minnen.

En rensad hårddisk är nämligen oftast inte alls rensad. Filer som slängts i pappers­korgen är inte borta, även om du tömt pappers­korgen. De är busenkla att återskapa med hjälp av program som bara kostar några hundralappar att köpa. Det hjälper faktiskt inte ens att formatera om hårddisken. Informationen kan i alla fall utan större problem återskapas.

Hade du porrsurfat med din gamla dator? Det ser den nye ägaren. Använde du datorn till din bokföring? Denna har den nye ägaren nu full insyn i. Fanns där privata bilder och personliga brev? Tyvärr, de är varken privata eller personliga längre. Fanns det till och med företagshemligheter på datorn? Då är de nu före detta företagshemligheter.

Det krävs att hårddisken rensas ordentligt med ett specialverktyg med radering av polis- och militärstandard för att du ska vara helt säker på att informationen är borta för alltid. Eller att du helt enkelt förstör hårddisken fysiskt.

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Nu skriver Du ju som till ett litet barn, fast Du skriver till Tornedalens först och mest datoriserade företag, kanske Norrbottens.

Vi datoriserade ju åtminstone 20 år innan man slutade med griffeltavla, krita och kulram i den offentliga sektorn...

De har inte fått ut ett piss ur diskarna.
De har istället jobbat helt med stenåldersmetoder.
Mitt missnöje med dem beror på helt andra saker.
Jag ska blogga om det.

Anonym sa...

Kan någon förklara för mig hur Rejlers då kommit över mina abonnentuppgifter och min adress då jag själv inte registrerat mig?

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

De hittade några gamla utskrivna journaler som vi hade glömt på kontoret, med fragmentariska uppgifter samt lite journaler från debitering av enstaka kunder.

Eftersom de inte har något kostnadsansvar och inte anser sig behöva vara rädd om förvaltningsobjektet har de väl satt några polacker att komplettera och knappa in uppgifterna. Därav de många felen bland deras utskick...

Deras arbete håller godtagbar Stasikvalitet.

Anonym sa...

Tillåt mig att skratta.

Ekfors ligger säkert 10 år efter de bolag som var först med att införa fjärravlästa elmätare.

Likaså gäller en tydlig hemisda där abonennterna kan läsa om bolaget, tariffer, hämta ut nödvändiga dokument i PDF för utskrift, informera sig om olika prismodeller, få information om hur man byter ellverantör etc. Här är bolaget inte ens på banan.

Många många nätbolag och energileverantörer har hemsidor där kunderna kan logga in på "mina sidor" och titta på sin egen abonnentinformation, sin egen dygnsförbrukning med minutupplösning med hjälp av fjärravlästa elmätare i realtid, byta betalningsmodell. Men inte Ekfors trots hög svansföring om griffeltavlor.

Men precis som Socialdemokraterna, lever Ekfors under Mikael Styrman i en helt annan värld, främmande från den verklighet som samhället befinner sig i. Likt Socialdemokraternas kämpande mot Rutavdrag och jobbskatteavdrag, klamrar sig Ekfors och Mikael sig fast vid en svunnen tid med slagord som Nazist och Nationalsocialdemokrat, ord som ingen annan inom elbranschen ens skulle ta i sin mun.

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Se mitt svar i egen blogg: Och vad är det som har blivit bättre med Era pajaserier?

Anonym sa...

Det kan inte bli sämre än det redan är. Ekfors liksom förtroendet för Dig är redan kört i botten.

Det enda som nu återstår är att Svenska Kraftnät tar över genom enkelt förhandstillträde under våren, samt att versamheten sedan avyttras till Vattenfall om har kompetens och resurser att driva ett modernt elnät med de krav som elkonsumenterna har rätt att kräva.

RIP Ekfors

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Ekfors liksom förtroendet för mig är mot bakgrund av den intensiva propagandan som bedrivits förvånansvärt gott. Man kan annars göra mycket med propaganda. 1933-1945 fick man med propagandans hjälp femtio miljoner tyskar att slänga in 6 miljoner judar i gaskammare och krematorier samt att lägga Europa i ruiner. 1930-2011 har man nästan lyckats få oss att glömma att den socialdemokratiske ledaren Josef Stalin dräpte 20 miljoner landsmän.

Så mycket går det att göra med propaganda. Men det går inte att ljuga svart till vitt och dessutom kommer sanningen alltid fram efter ett tag. Och nu kommer den fram pö om pö.

Ekfors nät är och förblir ett av landets absolut bäst skötta. Det är inte lika lätt att säga om Vattenfalls nät. Det kommer att bli ännu svårare att säga när det blir klart att Krümmel och Brunsbüttel aldrig mer får starta och den hisnande prislappen blir offentlig.