torsdag 27 januari 2011

Reilers - Svenska konsulters IG Farben

.
Nu när staten och regeringen hemfaller åt rättsövergrepp och vill engagera olika medborgare och/eller konsulter i sin kriminella verksamhet finns det anledning att studera hur det har det har gått i andra liknande fall i vår omvärld.

Utdrag ur Wikipedia:

----

IG Farben-processen, tyska I.G.-Farben-Prozess, var en rättslig process då 23 chefer i IG Farben ställdes inför rätta 1947-1948 vid Nürnbergrättegångarna.
Sammanlagt 23 ledande befattningshavare i I.G.Farben åtalades för förberedelse och genomförande av anfallskrig, erövring av andra länder, plundring, förslavning och mord.[1] Åklagarna påstod inte att de åtalade själva begått dessa brott utan att de varit med och planerat och finansierat bland annat annekteringen av Österrike (Anschluss) och Tjeckoslovakien. De påstods också tillsamman med ledande nazister ha upprättat en fyraårsplanen, som skulle göra Tyskland "berett att föra krig” och som möjliggjorde att Tyskland kunnat starta anfallskrig mot Polen och Sovjet samt ockupera Danmark och Norge.
12 dömdes till fängelse i mellan åtta år och ett år och sex månader bland annat för plundring och förslavning. 11 blev frikända. Av dem som dömts blev alla benådade och blev fria i förtid; de två sista 1951. Ingen behövde avtjäna mer än tre år.[2]

----

Det var väl inte världens hårdaste straff för IG Farbens chefer för att ha nyttjat slavar och plundrat med nazisternas välsignelse. Men inte var det någon merit heller.

Det kan ju vara något för personalen vid Reilers - Konsultsveriges IG Farben - att tänka på nu när de deltar i och organiserar oetiska och kriminella aktioner med syfte att stjäla Ekfors-bolagen och lämnar oriktiga, oetiska och olagliga råd och uppmaningar till Ekfors kunder.


Det bör väcka frågor även hos andra:

- Vem vill anställa en nazist från Reilers?

- När spottade DU på en nazist från Reilers senast?



Övertorneå den 27 januari 2011
Mikael Styrman
.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Lite väl magstarkt att kasta ur sig nazistbeskyllningar till höger och vänster. På tal om olagligheter, utpressing och så vidare: När spottade du på din egen spegelbild senast?

Men det är klart, är man känd kommunist så är man..

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Nu vet ju inte Du vad jag har att berätta ännu, hoppas jag...
Då kan Du väl inte gärna veta om det är magstarkt - eller hur?

Läs min blogg de närmaste dagarna och återkom sedan så får vi se om Du har ändrat uppfattning.

Och så har jag blivit kallad kommunist också....härligt!

Anonym sa...

Rejlers utför bara en tjänst som beställts av dem.

Johan G verkställer bara Förvaltningsrättens beslut.

Enklast är väl att Du följer Energimyndughetens beslut. Kraven är inte särskilt hårda eftersom alla andra lyckas följa gällande föreskrifter utan problem.

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Reilers kan inte gömma sig bakom att det beställts av dem. Så svarar inkastare i gaskamrar:
”Jag gjorde inget fel - lydde bara order”.
Men ALLA har ansvar för att deras handlingar är moraliskt försvarbara - även konsulter. Åtminstone är det troligt att de som upphandlar konsulttjänster inte vill ha att göra med en tredje klassens konsultfirma som börjat göra sig känd för att producera målstyrda resultat och i övrigt agera moraliskt klandervärt. En sådan konsult har ju ingen ”tyngd” när resultat ska presenteras. En sådan skrattar man åt. Då blir det till slut inte många uppdragsgivare kvar - inte ens de som man har fnaskat sig in hos vill i längden ha med en sådan att göra.

Beträffande Gullesjö och förvaltningsrättens beslut så är huvudregel nummer ett för alla förvaltare att vara rädd om förvaltningsobjektet och inte avsiktligt försöka skada det. Redan i och med detta har ju brottslingen Gullesjö diskvalificerat sig.

Var det för beslut Du menar att vi inte har följt? Har Du över huvud taget förstått vad det här handlar om? Det verkar inte så.

Det ställs ju helt andra krav på oss än på andra. Din kommentarsteknik är helt oseriös. Men det är väl därför Du är anonym?

Anonym sa...

Men varför tar Du inte själv kontakt med tvångsförvaltaren och reder ut alla problem, den rejäla karl som Du utger Dig för att vara? Eller vad är Du för en mes??

För övrigt är Rejlers en väl renommerad och etablerad konsultfirma sedan länge. Du har med stor sannorlikhet produkter i ditt elnät som de varit med och utvecklat. :o)

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Jag har faktiskt sökt kontakt med honom men han hade inget intresse av att träffa mig. Så Du har nog missuppfattat det här med mesar. Du är nog ingen fågelkännare. Kanske har Du för mycket med råttor att göra?

Men varför ska det åligga mig att ta kontakt med honom? Det är ju han som har blivit utsedd till förvaltare och det är ju inte mig han ska förvalta. Han måste ju faktiskt ta sig till förvaltningsobjektet om han får ett sådant uppdrag.

Nu har han haft det i tre månader och har dragit på sig skadeståndsanspråk på åtminstone 10 miljoner, skrämt upp alla kunder och fått vår eminenta balansrapportering att bryta samman och ersättas av barnsligt klotter. Mer om detta på bloggen inom kort. Men det blir väl som med Krümmel, Brunsbüttel och Nuon. Det kommer väl på skattsedeln, eller hur Maud?

Hur ska man kunna förvalta något om man varit förvaltare i tre månader men ännu inte tyckt sig behöva ta sig till förvaltningsobjektet?
Det skulle då jag ha gjort om jag hade blivit utsedd till förvaltare.

Han gör ju inte det eftersom han har till uppdrag från en korrumperad politik och energimyndighet - inte att lyckas - utan att misslyckas, så att man ska ha ”laga skäl” att gå till tvångsinlösen i den kinesiska folkdomstolen i Luleå. Det här är bara spel för kulisserna. Det är som Ingvar Kamprads Danmarks- och Hollandsflytt. Bara till för att hålla pöbeln på gott humör.

Förr var Reilers en välrenommerad konsultfirma och de har gjort jobb åt oss också. Det finns nog inget i nätet som det varit med om att utveckla. Hade vi vetat det vi vet i dag skulle vi inte ha nyttjat dem.
Det blir nog inga fler jobb där.