lördag 25 maj 2013

Stockholmskravallerna

.
Stockholm brinner. Eller åtminstone brinner några bilar ute i förorterna. Det är inte helt unikt. Det brukar vara lite lätta ungdomskravaller i Stockholm i augusti, innan skolorna börjar. Och nu har de börjat redan i maj. Det kanske blir en lång het sommar?


Råd med sysslolösa

Vi har hundratusentals arbetslösa i landet, uthålligt arbetslösa och dessutom i snabb tillväxt. Med andra ord horder av arbetslösa. Nästan alla dessa avlönas av oss övriga, av samhället, för att göra ingenting.
Samtidigt har vi på område efter område brist på arbetskraft. Eller snarare har vi brist på pengar att avlöna erforderlig personal med.


Maffia istället för kommunikationer

Så det finns pengar till att rasera väl fungerande telefonledningar, till att vräka miljarder över, eller dela miljarder med, de gamla sovjetstaternas maffia. Men det finns inte pengar till att driva väl fungerande och relativt nybyggda teleledningar och hålla landsbygdens folk med fungerande kommunikationer. Och det finns pengar till att befordra de psykopater som plundrar såväl telekunder som telebolagets ägare.


Råd med staket men inte vägar

Det finns inte pengar till att bygga fungerande väl framkomliga vägar. Men det finns pengar till att bygga staket på befintliga vägar så att de blir åtminstone periodvis oframkomliga, blir dödsfällor för motorcyklister och körs slut på under kort tid genom att trafikslitaget koncentreras till en mycket liten del av vägarnas yta.


Råd med låtsasutbildning

Det finns pengar till att under märkligt organiserade former låtsas lära invandrare svenska men istället lära dem en liten aning rotvälska förstärkt av en förmodat välvillig kulturelit som betonar hur fint det är att tala rotvälska istället för svenska.


Råd att LEKA järnväg

Det finns pengar till att låta skurkarna i Sveriges Kommuner och Landsting dränera skattekassorna på hundratals miljoner, eller mer, medan de leker järnväg och upphandlar sina under stora delar av året oanvändbara tågattrapper. Men det finns inte pengar till att göra det som behövs - vädersäkra och snöröja järnvägen, avisa tågen och byta ut utslitna kontaktledningar.


Råd med kriminella chefer men inte sjukvård

Det finns pengar till att anställa utpressare, terrrorister och andra grova brottslingar inom landstingens fastighetsförvaltning och låta dem plundra landstingen, men inte till att anställa och avlöna sjuksköterskor, sjukvårdsbiträden och städerskor samt till att hålla sjukhusen öppna.


Råd med kriminella kommunchefer

Det finns pengar till att låta kommunala chefer dränera kommunala byggprojekt på pengar tillsammans med tillmötesgående skurkar inom bygg- och konsultindustrin. Men det finns inte pengar till att ploga vägarna om det snöar, reparera skolor eller få undervisningen att fungera.


Råd med korrumperade men inte med rättrådiga

Det finns pengar till att avlöna korrumperade domare, åklagare och poliser, som exempelvis Göran Lambertz, som skyddar de verkliga mördarna i fall som Cats Falck och Lena Gräns, Catrine da Costa samt alla Thomas Quick-fallen. Men det finns inte pengar till att göra sitt jobb i rättsväsende-attrappen.


Råd med maffiauppdrag

Det finns resurser till att låta piketen åka runt och hunsa småfolket i förorterna genom kroppsvisiteringar mm ägnade att slå vakt om maffians knarkmonopol och hålla upp priset på narkotika. Men det finns inte pengar till närpoliser som bland annat kan klara upp brott som befolkningen återkommande drabbas av.


För lite gripanden

Av media att döma bekymrar det Stockholms politiska ledning med Sten Nordin i spetsen att polisen gjort så få gripanden under kravallerna. Och det är möjligt att det är ett problem. Men bland annat Stockholms politiska ledning har större och viktigare problem än så. De har nämligen skapat ett samhälle i vilket bägge föräldrarna måste förvärvsarbeta och jobbpendla varför man har mycket lite tid och kraft kvar till att fostra barnen. De ska istället fostras av samhället och det vet vi numera mycket väl vad det resulterar i efter otaliga offentliga ursäktsceremonier efter övergrepp mot omhändertagna barn.


Försummade och sysslolösa fördriver tiden

Den politiska ledningen - i förening över partigränserna - har skapat ett samhälle där de som vill, som är tillräckligt hänsynslösa, med politikens stöd om politiken får vara med och dela på pengarna, systematiskt plundrar det allmänna och ställer stora resurser för fäfot, stora mängder människor blir försummade. Att barn, vars mödrar överges av sina män och tvingas dubbelarbeta för att klara sin försörjning OCH samtidigt fostra sina barn, tenderar att samlas sysslolösa på offentlig plats och vara benägna att hitta på något för att få tiden att gå och fylla en desillusionerad tillvaro med spänning borde inte förvåna någon.


Det kollapsade samhällsbyggets sista brödkant?

Att man nu tar resurser från Göteborg och Malmö är ju säkert rationellt i det korta perspektivet. Vilken risk man samtidigt exponerar samhället för i Göteborg och Malmö behöver man inte precis vara raketforskare för att räkna ut. Men kanske den till politiken kopplade maffian nu har dränerat vårt samhälle i så stor utsträckning att det inte längre finns några andra resurser att ta till? Politiska poliser som avlyssnar, buggar och på andra sätt trakasserar medborgare är väl inte så mycket att sätta in mot desillusionerade ungdomar som tar till huliganism för att få lite fart på tillvaron. Knaprar det allt mer odugliga svenska samhällsbygget nu på den sista brödkanten?

Stockholm fredagen den 24 maj 2013
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, ett omfattande inlägg om "Stockholmskravallerna", från en person bosatt i Norrland. ;) Förstås intressant i termer av att jag rekommenderade dig tidigare att bosätta dig i Stockholm för en fairchance avseende rättsprocesserna mot din person och bolag (eftersom du då skulle bedömas av personer utan personlig lojalitet till dina kritiker).


Angående vad du skrev:
Råd med sysslolösa - skatten är för hög och därför är många sysslolösa eftersom alla verksamheter som vill nyttja de sysslolösa ständigt får sina pengar indragna av skatteverket. Att sedan mata folk med bidrag är förstås bara en tillfällig lösning.

Maffia istället för kommunikationer:
- eftersom Telia har problem på hemmamarknaden vill de helt enkelt erövra "virgin" markets. Ett logiskt affärsbeslut som tyvärr befläckats med mutskandaler, vars offentliggörande handlar om inkompetens. Eller som avgående vd:n sluddrande sa, "we pay bribes everyday".

Staket istället för vägar:
- Det handlar om en professor i Karlstad, en nollvision och tomtetro. Därutöver infördes allt det där för att öka omkostnaderna och höja BNP. Frontalkrockar är ovanliga, staketkrockar desto vanligare. Att bygga staket höjer BNP, att bilar skadas av staketet höjer BNP, att MC folk dör höjer ibland BNP per capita även om typ Hells Angels faktiskt är BNP höjande då de kostar mycket för rättssamhället pga. alla rättsfall.

Råd med låtsasutbildning:
- Väldigt många nytillkomnna kan aldrig lära sig svenska eftersom det är något man lär sig i lågstadiet och tidigare ifall man inte är infödd av svensktalande. Inte ens personer från västvärlden kan lära sig rikssvenskt uttal på sådana kurser.

Råd att leka järnväg:
Återigen kärring med doktorshatt bakom ratten utan någon praktisk erfarenhet av verksamheten. Beslut om järnvägen kan påverka verksamheten i 20 års tid och detta märks alltjämnt. Huruvida tidigare regering var bättre än nuvarande vet man inte eftersom facit kommer om tjugo år. Att kärringen var kass vet vi däremot eftersom kärringen lämnade verksamheten.

Råd med kriminella chefer men inga sjuksköterskor:
- Har du något relevant exempel så får du väl ta upp det.

Råd med kriminella kommunchefer:
- För att komma till rätta med sådant måste man ta den politiska makten i kommunen. Därefter kan man stämma de ansvariga för allt de förorsakat, preskriptionen är tjugo år.

Råd med korrupta men inte rättrådiga, Göran Lambertz:
- Lambertz är gammal SAPare liksom de han skyddar. Däremot spelar Lambertz dubbelt spel. Han vill ha strålkastarna på rättssamhället för att få till förändring. Han vill jättegärna brännas på bål inför offentligheten för att få till någon form av lag som förhindrar hans uppenbara brottslighet och dessutom att lagen ska backas av en politisk vilja att göra så. Därefter lägger han en rökridå för sina kompizar med SAP bakgrund så att allmänheten inte ska kräva att de ska betala för sina skulder och brott (detta särskilt avseende låtsas mördaren Qvick).

Anonym sa...

Råd med maffiauppdrag:
- att busa med polisen gör alla förorsligister. Problemet för allmänheten när det gäller hunsningar (dvs. visitationer utan lagstöd) är förstås att sådana verkar förråande och att när ligisterna inte är 10-13 år utan 14-20 år istället så får piketen springa istället för ungarna.
Givetvis ska polisen upprätthålla lagen och genomföra visiteringar när lagen så medger det eller föreskriver att det är polisens skyldighet att göra så.

För lite gripanden:
Den enda skuld man kan ålägga Sten Nordin för detta är hans medaljering av Carin Götblad och Kåre Bremer, vilket förstås minskat polisens motivation rejält då Carin Götblad är den sämste och minst respekterade polismästaren i Stockholm någonsin, föraktad av hela Sveriges poliskår utanför hennes eget kontor. En politisk paria i polisuniform som frekvent tvingades ställa upp på gruppfotografering med kriminella gäng och organisationer under sin tid som aktiv polismästare. Kåre Bremer är allmänt känd som en person som systematiskt misskötte sitt uppdrag som universitetskansler och samtidigt den person som förestått den arbetsplats där många av dagens kravallmakare befinner sig när de inte kastar molotovcocktails och sten på polisen.
Sten Nordin gav dem givetvis medaljer för att han inte visste om hur det egentligen låg till, allmänheten informerades först post-medaljeringen.

Försummade och sysslolösa fördriver tiden:
Givetvis har du rätt i den frågan ensamstående mödrar som dubbelarbetar kan inte ha tid att uppfostra barn. Dagens skolsystem och dagis ger ingen bra uppfostran heller. Saken faller mellan stolarna. Dagens lösning med fd. värstingar som ställföreträdande farsor tillsammans med NÄPO är inte bra. Batonguppfostran är inte särskilt bra heller och sista instansen värnplikten har bytts ut mot universitet och högskolor, där uppfostran inte existerar överhuvudtaget.

Det kollapsade samhällsbyggets sista brödkant?:

Att man skickar poliser från andra orter är naturligt. De lokala poliserna brukar inte vara batongmotiverade då uppfattade svinhugg med batong ofta återbelönas fort och kvickt. Bättre då att ta in poliser från landsorten och vice versa när batonger ska svingas.
Därutöver finns förstås akademiseringen och feminiseringen av poliskåren i bakgrunden.
Eftersom akademiker är avsevärt sämre på ordningshållning än typ. lagerarbetare säg hälften så bra och kvinnor är hälften så bra som män så kan man lite skämtsamt säga att ordningsförmågan hos Stockholmspolisen i praktiken är halverad trots att antalet anställda är dubblerat. Givetvis märker ungarna av detta faktum och bråkar lite extra pga. uppmärksamheten, lite av att brottas med Karelin och vinna eller bevisa att ungen har mod att åtminstone tjafsa med Samuelsson.

Därutöver figurerar rykten på internet om att massmedia betalade för mindre upplopp och bildmaterial av dessa samt att det ska finnas någon organisation på vänsterflanken som tydligen bidrar med proffshuliganer, ekonomi och massmediekontakter i syfte att kanalisera de ungas upprördhet mot poliskåren, samhället och etablissemanget. Det verkar som att kravallerna i Stockholm upphörde någon timme efter att några av personerna namngavs på ett internetforum. Så kanske var internetryktet sant.