fredag 3 juni 2016

Hillevi Engström (M) tar över

.
Hillevi Engström (M) tar över som regeringens ”samordnare mot religiös extremism” fick vi veta härom dagen. Det framgick inte helt tydligt om hon även tar över den ”före detta livvakten”, garaget och lyxvillan i Saltsjöbaden?

”Samordnare” av olika slag tenderar att vara politiska bullshit-titlar utan annan betydelse än uttryck för en vilja att låta skattemiljonerna regna över partigängare. Jämför till exempel med regeringens gruvsamordnare som fick ”uppdraget” efter att ha förvandlat Tillväxtverket till festfixare. Vi såg aldrig röken av henne trots att gruva efter gruva gick i putten. Det blev inte bättre av att grova svindlerier låg bakom flera av gruvorna och pojkvännen var inblandad i svindlerierna som bland annat lurade av många skattebetalare deras besparingar. Pojkvännen belönades för svindlerierna med uppdraget som lantbruksminister där han nu lägger ned landets jordbruk.

Alice Bah-Kuhnke betonar att hon lägger sig vinn om att låta kompetens avgöra tillsättning istället för partitillhörighet. Men hon glömde förstås att nämna att Mona Sahlins maktfullkomliga klanterier gjorde det nödvändigt att köpa borgerlig tystnad. När man spelar monopol får man börja om från ”Gå”. När man leker regering får man utse en konkurrent.

Falun fredagen den 3 juni 2016
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: