lördag 25 juni 2016

Ohederligt av svenska media om Brexit

.
Svartklätt mediafolk basunerar nu ut hur Storbritannien är i chock på grund av utfallet i Brexit-omröstningen. Men det är ju väldigt ohederligt att påstå att landet är i chock. En majoritet har ju röstat för utträde. Det är ju inte ens rätt att påstå att minoriteten är i chock. Det var känt sedan månader att det kunde gå på två olika sätt i omröstningen - antingen Brexit eller Bremain. Då är det ju ganska skurkaktigt av våra media att påstå att britterna är i chock.

Men någon är i chock. Dock inte britterna. Däremot det långfingrade politiska och byråkratiska etablissemanget som nu på allvar är oroliga för sitt apanage och sin drönartillvaro. Därför sätts nu alla propagandaapparatens resurser in för att förhindra att fler länder följer Storbritanniens exempel.

Bitvis blir denna förljugna rapportering komisk, för att inte säga löjlig. Journalistiken vi nu matas med är ganska Expressen-lik, typ ”så här drabbas du!” Och ett sådant tårögt besked fick vi genom TV igår. Varje brittisk EU-parlamentsledamot sysselsätter tre personer. Hur ska det nu gå för dem…? Tre personer! Här röstar man direkt om 65 miljoner britters och indirekt om 750 miljoner européers framtid. Media gråter om hur tre byråkrater per parlamentsledamot i fortsättningen ska kunna flyta ovanpå.

I SVT tog man idag på morgonen höjd för diverse nästan kriminella resonemang. Äldre borde inte få rösta för att unga drabbas om äldre röstar ”fel”. En ny folkomröstning borde hållas för att det var för få röstande: 72%.
Inte 33% eller 42% utan 72%. Det resonemanget kommer mycket nära det svenska politiska etablissemangets syn på folkomröstningar. I Sverige får folket rösta, men bara i rådgivande omröstningar och bara på vimsiga och obegripliga alternativ. Röstar folket fel struntar antingen etablissemanget i omröstningen eller så får folket rösta om tills man röstar rätt. 

Men i Storbritannien är föga förvånande den demokratiska traditionen starkare än i Sverige. Premiärminister David Cameron tog lugnt och stilla konsekvenserna av omröstningen och aviserade sin framtida avgång under ordnade former. Han höll inte på och hotade med det för att påverka de röstande för att sedan sitta kvar, som en svensk kriminell sandlådeminister skulle ha gjort.

Rapporteringen går ut på att Brexit skadar EU. Helt fel. Det skadar de kriminella element som suger ut befolkningen genom EU-byråkratin som är ”not accountable” inför folket. Men det kan vara EU:s räddning. Tar slöddret sig i kragen kan EU-samarbetet styras upp och räddas. Gör de inte det kommer Storbritannien troligen att följas av fler länder som tar sin Mats ur skolan. Den förda EU-politiken har helt enkelt gjort prislappen för EU-samarbetet för högt. Så högt att det inte ens kan kompenseras av en glödande sedelpress.

Stefan Löfven och, som det får förmodas, Jonas Sjöstedt tror att omröstningens utfall beror på att EU tagit emot för lite migranter. Om den uppfattningen är förhärskande inom den politiska eliten borgar det för ett fortsatt sönderfall snarare än en sanering av EU:s olater.

Första midsommar jag sett under vilken TV-personalen är svartklädd. Bortblåsta är de ljusa sommarklänningarna och blomsterkransarna i håret. Det är egentligen jättekul - om man kan se igenom propagandans lögner och dimridåer. Man kan nästan ta på skräcken i det politiska kriminella etablissemanget.

Södertälje lördagen den 25 juni 2016
Mikael Styrman

.

1 kommentar:

elina sa...

Väl talat. Inget att tillägga.