torsdag 23 juni 2016

Storbritannien lämnar EU - nu eller inom kort

.
Och de blir inte ensamma om att göra det. Kanske har ett EU med överstatliga ambitioner förverkat sitt existensberättigande?

Arabvärlden är i upplösningstillstånd. Afrika och stora delar av Asien i allt större delar likaså. Västvärlden har stor skuld till att det blivit så. Men det finns ingen automatisk koppling mellan västvärldens månghundraåriga kolonialism med dess konsekvenser och Europas möjligheter att utöver den europeiska befolkningen även i allt högre grad husera och försörja övriga världsdelars befolkning.

Därför kommer Storbritannien att lämna EU - antingen nu, genom dagens omröstning, eller inom något år.

Om inte EU:s politiker och byråkrati förmår hantera migrationsfrågan, på annat sätt än genom att försöka köpa turkarna att göra deras jobb, till priset av fri invandring även av turkar, kommer fler länder att följa efter. Och det är länderna med friskast demokrati som kommer att ta täten, de länder i vilka det är kortast avstånd mellan befolkningen och deras politiker. 

EU:s politik utformas av skendemokratiska länder, vilka leds av en stabil maktelit och byråkrati, i vilka finns vattentäta skott mellan den förda politiken och befolkningens vilja.

Sverige visas nu med rätta upp som varnande exempel. Från att ha varit ett land i vilket knappt behövdes någon polis, annat än för att trygga statsbärande partiets brottslingars och deras kumpaners roffande, har Sverige nu blivit ett land i vilket fällor gillras för polisen, stenar, granater och molotovcocktails kastas mot blåljuspersonal, bilar bränns varje natt och nu senast poliser, såvitt hittills är bekant, oprovocerat beskjuts av ”allmänheten”.

Om EU:s politiker ska kunna rädda sitt elfenbenstornsbygge måste man minska avståndet mellan befolkningens villkor och sin egna. Förmodligen är det bara så man kommer att kunna fatta beslut som håller ihop EU. Ett sätt kan vara att själva leva som befolkningen förväntas leva. Inför därför snarast, i EU-kvarteren i Bryssel och Strasbourg, fritt tiggande, stölder, personrån, butiksrån, gruppvåldtäkter, barnäktenskap, könsstympning samt sten-, handgranats- och molotovcocktailkastning mot blåljuspersonal.

EU-parlamentet kan med fördel fungera som flyktingförläggning nästan hela veckan. Utom dagtid mitt i veckan, när EU-parlamentarikerna ”arbetar” och bannar befolkningen för deras bristande solidaritet.

Södertälje torsdagen den 23 juni 2016
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: