söndag 3 juni 2018

Fler kaniner ur hatten i GöteborgI Göteborg håller det gamla 40-procentspartiet Socialdemokraterna på att förvandla sig själv till ett 15-procentsparti - eller ännu mindre.

Många - inte minst tunga socialdemokrater - tror att det som händer i Göteborg också kommer att hända i resten av Sverige. I ett försök att mota Olle i grind sockrar man nu infrastrukturpaketet i Göteborg med 3,8 Miljarder skattekronor.

Det kan med rätta jämföras med att likt en trollkarl dra kaniner ur hatten. Särskilt som miljarderna inte ska investeras förrän med början år 2024, då många av dem som av fostran och gammal vana röstar på socialdemokraterna sedan länge är döda. Det blir inte så lätt för den som ska ljuga väljarna fulla för att bli vald år 2022, när socialdemokraterna dragit de här kaninerna ur hatten redan år 2018. Men man måste förstå dem. Som Socialdemokraterna och Miljöpartiet skött landet den här mandatperioden kan det knappast finnas några kaniner kvar i hatten för det här året. Men det är ju inte som att det saknas mutor i byggindustrin sedan tidigare - särskilt inte i Muteborg. Man skulle kunna tro att det bara är byggmästare som har rösträtt i Göteborg.

Visserligen var man ut i veckan och lovade undersköterskorna 1.000 kr mer i månaden, så där rätt upp och ned. Men sedan ångrade man sig visst för man lovade att undersköterskorna skulle få jobba ännu mer helger och obekväma tider för att man vill börja ha vårdcentralerna öppna under helgerna. I skrivande stund är det inte så lätt att bli klok på om undersköterskorna kommer att få det bättre eller sämre?

När politiker har ljugit för mycket och för länge och därför förlorar makten brukar de - och socialdemokraterna i synnerhet - säga att de ”inte nått ut med sin berättelse”. Det har de redan börjat säga i år. Men det kanske är så, att de svikande opinionssiffrorna som länge mörkats, men som man nu tvingas smyga fram lite i sänder, beror på att man HAR nått ut med sin berättelse, men att allt fler väljare inser att det är just en berättelse - varken mer eller mindre.

Falun söndagen den 3 juni 2018
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: