söndag 3 juni 2018

Ibland ett helvete att vara USA-styrd utrikespolitisk kommentator


Vanligtvis nås vi av samordnade väldresserade amerikanska propagandabudskap som serveras till oss av svenska media vars ”journalister” alltid självbelåtet låtsas vara självständiga ”granskare”. Den tredje statsmakten istället för den tredje mutkolven.

Men ibland blir det bara för löjligt. 

I veckan som gick fick vi veta att den regimkritiske ryske journalisten Arkadij Babtjenko, tidigare hade blivit hotad till livet och därför flyttat till Ukraina och nu hade blivit mördad där. Senare kom det fram att han inte alls hade blivit mördad. Det hela utvecklade sig till en både fantastisk och obegriplig historia med ett iscensatt falskt mord, med ketchup som blod och så vidare.

Ännu har vi inte fått någon rimlig förklaring till de ukrainska äventyren. Kanske har ukrainarna översatt de amerikanska instruktionerna felaktigt? De kanske har gått samma engelskakurs som Sven-Erik Bucht?

Men innan vi fick veta mer kom de vanliga budskapen från den amerikanska propagandaapparaten, serverade till oss av svenska media som låtsas vara nyss nämnda självständiga granskare. Så här skrev exempelvis Aftonbladets kolumnist Wolfgang Hansson:


Nu, när man försöker läsa samma artikel kommer istället den här bilden upp:

Det blev helt enkelt för löjligt...

Falun söndagen den 3 juni 2018
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: