torsdag 19 juli 2018

En sanning med modifikation…


De politiska spindoktorerna är i full färd med att manipulera och förvränga den mediala rapporteringen från skogsbränderna. En fråga som man försöker ”döda” är frågan om huruvida den amerikanska vasallstaten Sverige avböjde rysk hjälp i samband med den stora branden i Västmanland 2014.

Enligt uppgifter i media ska ryssarna ha erbjudit hjälp med brandsläckningsplan med kapacitet att bära fram 40-60 m3 vatten per gång. Detta har länge förnekats från officiellt svenskt håll.

Alldeles nyss fick vi oss serverad en modifierad lögn av SVT i Morgonstudion.

Enligt den nya, som det får förstås bekräftade, svenska lögnen erkänns det numera att rysk hjälp erbjöds 2014 men att den avböjdes eftersom det redan var så många luftfartyg i området. Det åberopas alltså säkerhetsskäl.

Man tackade således nej till flygplan med kapacitet att bära fram 40-60 m3 därför att man redan hade flera helikoptrar som kunde bära fram mindre än 1 m3 vatten per gång. - Vilken fullkomligt sagolik idioti och vilka fräcka lögner vi sedan serveras av skurkarna!

Som att tacka nej till en hink när man ska släcka törsten hos en kamel, för att man redan har flera kaffeskedar att bära fram vatten med…

Därmed var det inte slut med dårskapen 2014. För att ytterligare lägga lök på laxen tog man sedan in en amerikansk ”expert” på skogsbränder. Men när har amerikanerna någonsin framgångsrikt bekämpat en skogsbrand? Den amerikanska historien är full av bränder vid vilka tusentals hus brunnit upp - i Vietnam med hjälp av napalm och i USA genom dumhet och inkompetens. Man borde istället välja en expert som är bättre på att bekämpa bränder än på att bränna upp hus. 

Varifrån kom förslaget att välja en amerikansk expert? Från amerikanska ambassaden eller möjligen från Carl Bildt? Nåja, det är väl ungefär samma sak, åtminstone vad hederlighet, kompetens och integritet beträffar.

Falun torsdagen den 19 juli 2018
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: