onsdag 25 juli 2018

Exploatering av dumheten efter bränderna


Flera samstämmiga mediainslag rapporterar om hur människor, även skolelever, för egna pengar köper varor och för till Färila-Folkan, förmodligen i tron att de på något sätt behövs och att de ska komma till brandmännen. Landshövdingen i Hälsingland, den tidigare moderatpolitikern Per Bill intervjuades i gårdagskvällens TV-nyheter. Ett antal personer som intervjuades framhöll det ädla som kommer till uttryck i barnens på detta sätt demonstrerade välvilja.

Ingen tog upp den exploatering av den godhjärtade dumheten som det verkligen innebär. Är verkligen Sverige så illa ute och Per Bills fögderi så illa skött att civilbefolkningen för egna pengar måste föda inlejda brandmän. Naturligtvis inte. Åtminstone inte än. Hela spektaklet är bara till för att rikta bort uppmärksamheten från vanstyret som orsakat katastrofen.

Egentligen poppar dessa katastrofparasiter alltid upp, i samband med alla större katastrofer. Det som är lite ovanligt nu är att det är regeringens fotsoldater som driver detta och lurar sina medmänniskor.

Falun onsdagen den 25 juli 2018
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: