onsdag 25 juli 2018

Tvivelaktig uppskattning av brandskadorna


Den ökände politruken Svante Larsson poppar upp som gubben ur lådan när kostnaderna för skogsbränderna ska ljugas nedåt.

Att de ska mörkläggas är närmast en grundlag. Brändernas stora omfattning är en direkt följd av att regeringen har misskött brandväsendet. Våra brandkårer är helt oförmögna att bekämpa skogsbränder, trots att det är gammal känd beprövad kunskap som finns i landet. Det enda de klarar är att strö pengar omkring sig på helikopteranvändning som är helt meningslös därför att man använder helikoptrarna till fel saker. Men man kan ju inte erkänna det utan låtsas istället kunna sitt jobb. Sedan har man skapat en låtsasmyndighet, MSB, för att lura väljarna att man gjort något för att förbättra civilberedskapen. Men hela den myndigheten är ju en bluff. Den saknar både operativ roll och befogenheter. Dessutom är den bemannad av politruker av typ stadsbeduiner som ingenting kan om skogsbrandbekämpning. Till råga på allt är det valår i år. Det är med andra ord inte mycket som talar för att regeringen ska tala sanning i frågan.

Därför är det inte förvånande Svante Larsson anlitas. Han brukar anlitas av kriminella nationalsocialdemokratiska element, exempelvis för att utfärda obefogade och kostsamma förelägganden mot enskilda skogsägare när sosseriets slödder, som Bucht och Sundström till exempel, ska plundra någon.

Larsson kom till Skogsstyrelsen från Domänverket. Man blev glada på Domänverket när han slutade där. Han var en ökänd rövslickare som hängde fast i sin tidigare chef och orienteringskompis på Domänverket. När chefen gick till Skogsstyrelsen följde rövslickaren med. Till glädje på Domänverket och till skada för det enskilda skogsbruket. Han försvarar sin plats på Skogsstyrelsen just genom sådana här politiskt målstyrda fejkade värderingar. Man kan säga att han är en sosseriets ”Luca Brasi-typ”, en maffians fotsoldat, som är helt lojal, men också helt samvetslös.

Han anlitas nu för att lura väljarna att skogsskadorna stannar vid 900 miljoner. Det är knappast sant. Mer troligt är att skogsskadorna är närmare tre miljarder kronor än 900 miljoner. Betänk att det brinner ännu på 30-talet ställen.

Kanske förbleknar allt ändå om man räknar in de skador som privatpersoner och näringsliv drabbas av därför att samhället till stora delar slutat att fungera. Alla vet att brandkåren inte fungerar. Ingen avverkning, inställda markberedningar, stillastående godståg och många andra verksamheter som folk inte vågar bedriva av rädsla för att bli trakasserade av sosseriet som inte kan sköta sitt.

Justitie- och Inrikesminister Morgan Johansson ljuger som en häst travar om vem som ska betala. Mer om detta i ett annat inlägg.

Falun onsdagen den 25 juli 2018
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Men Mikael du får inte kalla msb för en lossas myndighet,de har ju en viktig uppgift-att slutförvar Dan Eliasson. Mvh Jonas.

Mikael Styrman sa...

Det är förstås en mycket angelägen uppgift!

Jag har tyvärr inte kunnat se kommentarerna på lång tid.