söndag 12 februari 2012

Industrins giftkok och flamberade politiker

.

Svar till Anonym kommentar till bloggen ”Som om pengarna kan tänka själva”. 
Uppdaterad 13 februari 2012, kl 09:30.

I det här pyramidspelet är det nog inte många siffror som är rätt. De grekiska nationalräkenskaperna kan vara nog så bra som de svenska. Skillnaden ligger nog på ett annat plan. Grekerna är självständigare och har sannolikt mer av både civilkurage och integritet. Svensken är mer van att gå i koppel.

Det finns naturligtvis ingen täckning för våra pensioner. Hela pyramidspelet bygger på den uppenbara lögnen om evig och oavbruten tillväxt vilket naturligtvis inte kommer att inträffa.

Inte blir det vackrare av att regeringen plundrat fonderna på kapital fyra gånger vilket naturligtvis innebär inte bara kapitalet som sådant utan avkastningen på det också.

Det är nog uträknat så att fyrtiotalisterna kommer att klara sig hyggligt, som vanligt, men alla andra får stå med lång näsa. Ordentlig pension kan vi se oss i månen efter.

Jag tror att Du har rätt om flergenerationsboendet. När den institutionaliserade barn- och åldringsvården av Pol Pot-typ klappar ihop - vilket vi redan kan se att har börjat - kommer flergenerationsboendet tillbaka. Det kommer att minska pendlingsbenägenheten. Senast med stigande energipriser upphör eller åtminstone avtar pendlandet kraftigt och med det onödigt tunnelbyggande.

Men det har inte bara dåliga saker med sig. Omvårdnaden av äldre blir säkert mer kärleksfull och human. Åtminstone på landsbygden kommer mångsyssleri och småbruk tillbaka. Vi hade småbruk i kombination med andra sysslor tills våra politiker och vår industri började leka gud. Det kommer att leda till att våra livsmedel i stor utsträckning slutar att resa län, land och världsdel runt. Mejerier, brygger osv blir snart lokala igen. Bonden säljer snart sitt eget kött och sin egen mjölk i stor utsträckning. Svensken, åtminstone de som kommer att ha råd att äta, kommer att kunna börja riktigt kött som människorna i Centraleuropa och i det ”fattiga” Sydeuropa aldrig slutat äta. Vi slipper således i framtiden äta klistrat och pressat industriavfall. En viktig märkeshändelse blir när den sociala oron i krisens spår får giljotinerade och flamberade politiker att sätta stopp för bidragshunseriet som idag ödelägger förutsättningarna att bedriva ett sunt jordbruk. En annan fördel blir att med större andel lokalt producerat byggmaterial och lokalt producerade livsmedel minskar astma och en del andra sjukdomar eftersom vi kommer att exponeras mindre för industrins giftkok.

Som helhet blir framtidsutsikterna ändå dystopiska eftersom inbilska människor förmodligen redan har åstadkommit genetiska svagheter i viktiga grödor. Människans folkmängd kommer därför sannolikt ganska snart att anpassas till jordens förutsättningar, vilket naturligtvis blir en tragisk historiska. Missbruket av penicillin m.m. gör att sjukdomar och smärta blir en del av vardagen, medellivslängden sjunker, dödsorsakerna blir triviala. Nu for det iväg...:-) Hur långt fram detta senare ligger i tiden återstår att se men det ihopklappande pyramidspelet om pensionerna ligger nog främst i röret.

Sanningen finns i betraktarens öga heter det. Här är en bild av hur franska och engelska politiker bränner Jeanne d'Arc på bål den 30 maj 1431 eller är det en bild av fransmän som avtackar en avgående regering under den kommande Stora Europeiska Oredan 2012-2018, som även kan komma att bli kallad Finans-Apokalypsen, med dess handfasta och påtvingade sanering av bland annat de europeiska finanserna?



Övertorneå den 12 februari 2012
Mikael Styrman
.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller helt med dig om fördelarna som detta flergenerationsboende kommer att innebära på många håll, främst på landsbygden som kommer att få en ny renässans.

Varje familj tar hand om sina egna barn och sina egna åldringar vilket då kommer att ske på ett mycket mera respektfullt och kärleksfullt sätt än idag. Barnen får växa upp med de äldre och ta del av deras livserfarenheter och de äldre håller sig vitalare längre när de får umgås med barn.

Man får räkna med att en vuxen i familjen har ett heltidsarbete och kanske de äldre kan bidra med mindre pensionsbelopp till den gemensamma ekonomin.

De som har de rätta förutsättningarna har en ko, någon gris, några höns, odlar egen potatis och grönsaker, plockar av skogens bär o s v som bidrar till att hålla nere hushållskostnaderna.

Man sparar in kostnader för egenavgifter till barnomsorg och äldreboende och det innebär i sin tur att den kommunala beskattningen kan minska drastiskt.

Den av de vuxna som är hemma sköter, med hjälp av barnen och de äldre, om djurhållning, odlingar, matlagning från grunden etc.

Man får säga som Bush den äldre svarade på en fråga på ett seminarium för ekonomistuderande på ett universitet i USA. Han fick frågan vad han bedömde vara den bästa investeringen för framtiden. "Buy land, they don't make it anymore".

Ötåbo sa...

Jaha...det var ju inte direkt oväntat att du inte kunde betala skogen. Är det inte dags att växa upp och krypa in i fängelset snart?

Mikael Styrman sa...

Svar till signaturen Ötåbo:

Det var nog ganska oväntat att jag kunde betala handpenningen när ni svin försökte skinna mig.
För skatter som jag inte alls har att betala.
Du verkar inte ha repat Dig än?

Nog ska Ni i fängelse, många av Er.
Men först ska ni köra det här samhället ordentligt åt fanders.
Och Ni är ju ganska långt komna redan med att få sjuk- och åldringsvård att haverera liksom kommunikationer och rättsväsende. Och skolorna har ni fått att på många områden utbilda analfabeter.

Men för många av Er vore nog det värsta straffet inte fängelse utan att måsta gå omkring bland Era väljare, se dem i ögonen och ta emot spottloskorna och känna föraktet som blir belöningen för vad Ni tjuvaktiga idioter har ställt till med.

Så Din belöning kommer nog tids nog, simma lugnt bara.

Anonym sa...

Apropå Ötåbo..... uppenbarligen en skadeglad typ som inte har förstått att den exekutiva försäljningen av din privata skog bara har iscensatts för att skada din ekonomi så mycket som möjligt. Ingen vits med att skotta in fullt belopp där när de skulder som legat till grund för den exekutiva försäljningen är utan grund eller kan betalas av bolagen som egentligen har den fiktiva skulden.

Om du betalade fullt ut och fick tillbaka skogen från utmätningspåhittet så skulle det väl bara hittas på nya skulder så att den kunde utmätas igen....

Folktypen "Puckon" verkar tyvärr vara överrepresenterade där uppe....

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Ja, nog har Du mycket rätt i det Du skriver.

Men ofta skrivs de här anonyma grejorna, åtminstone här i norrbotten, av en liten klick aktiva som utgör sig för att vara ”en av folket” enligt den s.k. Göran Persson-metoden. Ett litet gäng, men med många signaturer. Värst är förstås Sven-Erik Bucht med sitt självsmicker som ofta blir ganska fånigt. Och de skrivs ofta som ”vägvisare” för att bekräfta för puckona vad de ska ha för åsikter. Enligt känd mobbardramaturgi.

Den är extra lustig den där signaturen ”Ötåbo” som till och med använts på kanslihuset, men inte av Övertorneåbor.

Anonym sa...

Ja det sägs ju att det inte skall krävas fler än 15-20 personer för att driva en opinion åt ett visst håll, förutsatt naturligtvis att personerna är någorlunda rätt placerade i samhället och att man använder sig av de många signaturernas fenomen.

Då ses det till att likartade debattinlägg och insändare publiceras på lämpliga ställen, förutom under eget namn av vissa mer kända personer i gänget, under en uppsjö av olika signaturer bakom vilka samma klick av personer gömmer sig, och helt plötsligt så kan det tyckas som att det istället är den hos allmännheten förhärskande uppfattningen som offentliggörs.

Förutom den massmediala jakten på dig och Ekfors, där du inte får komma till tals på ett ocensurerat sätt eller inte komma till tals alls utan det är hela tiden den andra sidans uppfattningar som får komma till tals inbegripande att de mest flagranta lögner förs fram, så är ju den massmediala jakten på kungen ikring och efter boken "Den motvillige monarken" ett lysande exempel på hur ett fåtal människor kan skapa och driva ett massmedialt drev som baseras på en fejkad bild tillhandahållen av en avdankad jugoslavisk maffiagangster. Allt i syfte att undergräva förtroendet för kungahuset för att kunna införa republik.

Så går det dessvärre till i detta land. Sitter just och lyssnar på TV4:s lokalnyheter nu på morgonen där ditt senaste köp av skogsfastigheterna avhandlas och hur man nu ska gå tillväga för att försöka förhindra att du ytterligare en gång skall kunna köpa fastigheterna. Totalt vriden och osaklig nyhetsrapportering där bl a skatteskulderna som ligger till grund för fastighetsutmätningarna uppges vara dina personliga skatteskulder.

Det förefaller vara väldigt angelägen för några att du hela tiden skall utmålas till samhällets fiende nr 1.

Anonym sa...

Läste i gårdagens Aftonblad en "förklarande artikel" som skulle förklara innehållet i det Röda kuvertet.

Där påstods att varje år sätts 18,5% av din inkomst in till den allmänna pensionen. Av detta kan man ju få det helt felaktiga intrycket att dessa 18,5% betalas in till något konto som är öronmärkt för varje individ.

Det är skrämmande, dock inte oväntat, att massmedia lånar ut sig till denna typ av uppenbara lögner. Syftet är väl att lugna folket och få bort deras tankar från det faktum att det inte betalas in några pengar alls till nåt konto. Det finns helt enkelt inga pengar avsatta någonstans för dessa pensioner.

Pensionsbeskeden är bara luft och utfästelserna bygger helt på att en mängd i framtiden arbetande personers årligen inbetalda pensionsavgifter skall kunna användas för att betala ut din pension.

Samma princip som kedjebrev och pyramidspel bygger på således, nytillkomna i systemet skall betala till de som var med sedan tidigare.

Det är dags att se sanningen i vitögat, intjänade pensionsutfästelser till dagens pensionärer tillsammans med summan intjänade pensioner i de Röda kuverten uppgår till ca 11.000 - 12.000 miljarder kronor medan det endast finns ca 900 miljarder kronor i AP-fonderna.

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Se mitt svar i egen blogg med rubriken ”Varför ska det alltid gullas med journalistiska brottslingar?”