onsdag 1 februari 2012

Vart leder Reepalu Malmö?

.
"Jag väljer trygghet framför skattesänkningar"

I Malmö var det ett nytt mord igår. Och i natt en bomb mot en polisstation. Det är klart att det så småningom kommer att resultera i något.

Att döma av, och med en fri tolkning av, åtminstone delar av den mediala rapporteringen ställer Malmös kommunalråd, Ilmar Reepalu, huvudsakligen tre alternativa färdriktningar i utsikt. Malmö kan bli ett nytt Beirut, ett Syrien eller ett gammaldags Sovjetunionen. Åtminstone kommer det att bli följden av de förslag till åtgärder som Reepalu har kläckt. Några andra alternativ gives knappast.

I en sådan här situation måste vi, för att förstå vart vi är på väg, först ta reda på var vi är. Och för att kunna förstå det måste vi ta reda på var vi kommit ifrån. Då får vi förhoppningsvis både insikt i varifrån vi kommit och hur vi hamnat där vi är idag. Det i sin tur ger insikter om vart vi är på väg om vi inte slår om kursen.
Beirut?
Att det är oroligheter i Malmö är ju lätt att förstå när man sett inslagen i TV:s samhällsgranskande program. Hur översittare i samhällsmaskineriet utnyttjat sina positioner och överlägset hänvisat människor som inte gjort något ont till att bo packade som sillar och bland kackerlackor och annan ohyra.

Hur kunde det bli så?

Varför kunde inte kommunen, politikerna och de allmännyttiga bostadsföretagen behandla invandrare till Malmö på ett människovärdigt sätt? Hur kan man ens tänka tanken att det skulle sluta på något annat sätt än med förskräckelse? Hur kunde man tro att människor som behandlas så någonsin skulle kunna fostra barn att vara lojala med samhället - om de inte har extremt goda egenskaper och god karaktär förstås - sådana egenskaper som inte gammelsvenskarna själva har.

Tankarna går osökt till en gammal Hasse & Tage sketch som möjligen börjar med att Hasse Alfredsson har en frack som han belånar, i vilken sketch Hasse ”slänger in åtta turkiska diskare i varje rum”. Om jag inte minns helt fel var slutrepliken ”Då går jag och löser ut fracken - man kan ju inte gå omkring så här när man bor i stenhus”.

Sverige och Malmö i ett nötskal anno 2012?

Jag försökte söka reda på sketchen på internet, utan att lyckas. Kanske någon som läser har sketchen eller hela revyn och kan dela med sig av kunskap på området? Eller kanske ännu bättre har en länk till den?

Malmö?
Övertorneå den 1 februari 2012
Mikael Styrman
.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Nej Micke, du drar helt fel slutsats. Det är INTE samhällets brist på omhändertagande-det handlar om en överdimensionerad obegränsad invandring som nu nått ohanterbar nivå.
Vanliga Malmöbor flyr sin stad av rädsla- över 20000 senaste året.
Halva Malmö är nu "utlandsägt".Det finns bara en lösning: Sätt stopp för detta spektakel./Bo

Mikael Styrman sa...

Hej Bo.

Vi tar det lättaste först.

Jag kan mycket lätt ta till mig att Malmöbor flyttar ut och andra flyttar in. Det stämmer väl med vad jag kunde se i Marseille där afrikaner flyttade in i stort antal och fransmännen flyttade ut. Även i Marseille upplevde ortsbefolkningen att inflyttningen var för stor och okontrollerad. Så jag har inget problem med att Malmöborna upplever att det är så, för det är säkert så. Sådan är nämligen invandring till sin natur.

Den innebär inte att man sitter kvar i sitt land, beställer en lägenhet i Sverige och sedan flyttar när de svenska myndigheterna meddelar att lägenhet och dagisplatser är fixade. Invandringen drivs av människans överlevnadsvilja - och den är stark. Människan har alltid flyttat från sämre livsbetingelser till bättre och kommer förmodligen att fortsätta så länge det finns människor.

Inte ens om man skulle skjuta ned dem vid gränsen, vilket ställdes på sin spets i en engelsk TV-teater för ca 20 år sedan, fast då lokaliserat till Gibraltar Sund, är det säkert att man skulle lyckas stoppa invandringen. Vem skulle vilja ta ansvar för ett sådant beslut? Och skulle det lyckas? De är ganska många och vi är få. Vi kanske kommer tvåa i så fall?

Och vill vi behandla invandrare så att ingen vill ta emot oss om vårt land blir obeboeligt? Det räcker ju med att Ringhals får ett haveri med nordlig vind så kan hela Malmö, och Skåne, vara obeboeligt. Och det kan ju hända vilken dag som helst. Då kan det vara trevligt om vi har behandlat invandrare på ett sådant sätt att någon vill ta emot oss.

Jag tycker att man bör vara tydlig med att det inte är invandrarnas fel om det blir omöjligt att bo i deras hemland. Ingen invandrare vill heller hamna i ett rättslöst kaos. De flesta flyr snarare från rättslöshet. Och någonting sådant som ett stängt land som det inte går att vandra in i - det finns inte. Man kan förstöra mycket pengar på övervakning och göra samhället odrägligt för alla som bor där, men det går inte att stoppa invandringen.

Den är och förblir ett samhällsplaneringsproblem. Det är samhällets sak att nyttiggöra sig invandrare så att de blir till nytta för oss alla och inte till fördärv. På samma sätt är det samhällets sak att identifiera de problem som är på väg att uppstå och sedan agera så att problemen blir så små som möjligt. Syftet med myndigheter och samhällsplanering är att samhället ska kunna fungera under ordnade former och invånarna leva i sämja. Kan de inte sköta sitt jobb kan man lägga ned dem och sänka skatten istället. Och det menar jag med bestämdhet att Malmös politiker har misslyckats med. Det kan man numera läsa om i tidningen varenda dag.

Anonym sa...

Mycket intressanta tankar, Mikael.

Men, du tycker inte vi tar in för många invandrare med tanke på antalet tillgängliga jobb?

Se här en graf över antalet invandrare och utvandrare.

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Invandrare_utvandrare_Sverige-Big.png

Och jämför med arbetslöshetssiffrorna.

http://www.landguiden.se/Statistik/Arbetsmarknad?id=430#countries=SWE

Tycker du, att invandringen bör vara generös, även om vi inte kan bereda arbete utan tvingas ge bidrag?

Martin

Mikael Styrman sa...

Svar till Martin:

Jag tycker nog som många andra, att det hade varit önskvärt med lite färre invandrare och under lite mer ordnade former. Men jag tror inte att det är vårt val. Det val vi kan göra är nog istället om de ska komma under någotsånär ordnade former och inlemmas i ett legalt samhälle eller om de ska komma illegalt och bli en del av ett svart samhälle med allt vad det innebär.

Vi skulle ha mycket fler jobb i Sverige om inte alla sossar hade varit så märkvärdiga och trott att alla ska vara direktörer. Massor av servicejobb har försvunnit därför att vi prissatt okvalificerade arbeten för högt. Ingenstans i Sverige kan man få service längre. Få, om någon, är glad över det. Försämringen drabbar praktiskt taget alla. Alla är kunder ibland. Och det är kunderna som får den sämre servicen. Istället för att folk jobbar i servicenäringar skickar svenska staten pengar hem till dem för att de ska ligga och nöta sofflocket, avlönade av skattebetalarna, utan att ha gjort något. Så är det inte i andra länder, som USA till exempel.

Det här kommer invandringen att ändra på vare sig vi vill det eller inte. Även Sverige kommer att bli ett land där kompetens räknas. Ett land där en duktig yrkesarbetare får bra betalt för att alla vill ha honom och ett land där den oskicklige får dåligt betalt för ingen vill anlita honom. Som vi tänker hemma när vi anlitar en hantverkare. Varför skulle någon som anlitar en annan tänka på något annat sätt? Det här kommer att få de som har fått hela det här landet att stanna, och nästan drunkna i inkompetensens förhärligande, att bli bindgalna. Och i ett fritt land får man ju tycka och tänka vad man vill, även om den svenska modellen är att alla ska tvingas att tänka precis likadant. Men vi har försökt leka socialism i cirka 70 år. Det har fört oss från den industriella eliten och världens fjärde rikaste land till att bli ett I-land under övergång till att bli U-land och inte längre kapabelt att hålla sjuk- och åldringsvård - trots världens högsta skatter.

Jag tycker invandringspolitiken ska vara så generös som vi själva vill bli bemötta om vi tvingas lämna Sverige. Vidare tror jag att tunga skäl talar för att vi ska försöka bli som USA. Bli ett land som människor vill flytta till för att arbeta, inte för att bli omhändertagen. Det svenska ”omhändertagandet” är dock till stora delar en myt skapad av politiker och byråkrati som suger ut landet och gärna vill ha någon annan att skylla på. Mer om det en annan gång. Men läs gärna Maziej Zarembas artikelserie i DN publicerad för några år sedan, om hur vi egentligen ”omhändertar” invandrarna. Våra översittare i den offentliga sektorn trakasserar dem enligt känd nazistisk modell och vi slösar bort den resurs som de skulle kunna vara på meningslösheter som inte gagnar någon.

Anonym sa...

Du ställer dig några frågor om invandringen. Förvånar att du inte själv insett det. Med en ohämmad inflyttning om ca 30.ooo personer årligen, fletalet analfabeter som knappast kan finna arbete eftersom de saknar kompetens. Dessa kommer alltid att vara bidragsförsörjda. Endast ca 10 % av asylsökande är reella flyktingar och dessa är välkomna. Men resten? Sanningen är ju den att det saknas arbeten t.o.m. för infödda svenskar än mindre för importerade
"nybyggare". Och att svenskar diskrimineras på arbetsmarkanden till förmån för invandrare är skrämmande.
Hur har det blivit så här frågar du. Vi svenskar har aldrig tillfrågats utan detta har beslutats ovan våra huvuden av den politiska överklassen= Riksdagen. Nu står vi inför enorma problem som man inte vet skall hanteras. Och Malmö är inte ensamt - det poppar ju upp lite här och var i landet. Detta är bara början. Då hjälper inga snyftreportage i TV eller tidningar. Det är ansvarslöst låta detta fortgå om man inte kan ta hand om människor och sätta dem i arbete.
Och vad kostar detta? Här mörkar våra politiker men det talas om belopp mellan 50 - 100 miljarder årligen! Till arbetslösa, sjuka och lika skatt för pensionärer saknas det pengar men till invandringen finns inget tak.

Flyttar jag till ett annat land får jag anpassa mig till det landets kultur. Men flertalet av de som kommer hit försöker ta över vårt land och bara kräva mer och mer. Med bistånd av den politiska korrekta klassen och pressen.

Vakna Mikael!!

Anonym sa...

Mikael

Bra synpunkter.

Det där med att vi inte har något val är särskilt intressant.
Så resonerar dock inte Finländska politiker och mndigheter. Och de har fortfarande bra koll i landet.
Vad säger, att vi i Sverige inte skulle klara av att ha ett liknande system?

Martin

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Även om det kanske förekommer så tror inte att det är så vanligt att svenskar diskrimineras på arbetsmarknaden? Motsatsen, att invandrare diskrimineras är nog mycket vanligare.
Däremot tror jag att det är vanligt att invandrare tar arbeten som svenskar inte vill ha.

Med större andel illegal invandring kommer lönerna på dessa arbeten att sjunka ytterligare.
Det kommer då att bli svårare, kanske omöjligt i en del branscher, att driva legal verksamhet.
Därför är det viktigt att få slut på rådande lekstuga och ge invandrare möjlighet att arbeta legalt.

De svenskar som jag känner, som är mest högljutt mot invandrare, är ganska arbetsskygga individer, som arbetar om de blir tvungna - inte annars. Men det finns naturligtvis rejälare folk som ”köpt” den organiserade statsbrottslighetens propaganda att det är invandringen som gör att statens pengar inte räcker. Men så är det inte. Det är dräneringen av statskassan åt alla håll som är problemet - mutor och korruption med andra ord.

Jag tycker också, som Du, genuint illa om när man inte ens kan vifta med en svensk flagga ”av hänsyn till invandrare” eller ha skolavslutning i kyrkan. Det är naturligtvis bara svammel. Men det är inte invandrarnas fel. Det är svenskarnas fel. Det är ängsliga, rättrådiga svenskar som vill vara politiskt korrekta. Och ändå blir det så tokigt. Det är klart att den som kommer hit ska ta seden dit han kommer.

Det känns inte rätt att förfölja invandrare för tokigheter som svenskar gör sig skyldig till. Invandrarna tar inte över det har landet. De är säkert i hög grad beredda att anpassa sig till svenska normer och svensk kultur - om det krävs. Men det är svenskar som är villiga att ge upp och utplåna sin egen kultur.

De flesta invandrare är flitigt folk som kommer hit för att skapa sig en framtid och försörja sig.
De avarter Du beskriver är sådant som svenskar orsak till - inte invandrare.
Äras den som äras bör.

Vakna själv istället, och se igenom propagandan som mest är till för att dölja det politiska systemets förskingring och övriga tillkortakommanden. Det handlar om att hitta någon att skylla på. Som Hitler skyllde allt på judarna.

Mikael Styrman sa...

Svar till Martin:

Det är svårt att jämföra med Finland. Det är ju ett fungerande land. Bara för att ta ett par exempel:

För ett antal år sedan hade vi problem med att Tjuv-Allans bärplockare inte kunde skilja på mitt och ditt.
Då visade det sig att svenska polisen hade noll koll men finska hade hundra koll på vilka ”bärplockare” som gjorde vad ute i bygden. Vi blev mycket imponerade av finska polisen.

När en anhörig skadade korsbandet i knäet blev hon felaktigt ombedd att vara och träna som vanligt, vilket ledde till att hela korsbandet havererade. Det var lögn i helvete att få något gjort inom sjukvården. Efter åtta månaders linkande på kryckor hade sjukvården ännu inte dugt till att åstadkomma någonting utom några onödiga resor till Luleå som ledde till bekymrat huvudkliande. Först skulle magnetröntgen göras och till den var det fyra månaders kö. Då äntligen gick toppventilen och vi ringde till Finland. I Finland fick vi röntgen och bedömning av läkare samma vecka med operation veckan därpå. Vi kunde ha fått röntgen samma dag om vi hade varit beredd att åka till annan ort. Decennier av skattemiljoner östa över odugliga pajasar i Sverige kunde lika gärna ha kastats i sjön.

Finland har personval. Väljarna kan skicka ut en skurk i kylan. Bara en sån sak...

Det här är vad Du jämför med, Martin, så Du får ha lite mera realistisk ambitionsnivå här i den organiserade politiska brottslighetens förlovade land.

Men även Finland kommer att tvingas kapitulera inför invandringen menar jag. Det är helt enkelt inte en fråga om invandring eller ej. Det är en fråga om att göra det bästa av situationen. Se till att invandrarna bidrar till samhället istället för att ligga det till last. Det kanske vore en bra idé att ge de här invandrarna i uppdrag att sätta sina svenska handläggare i nyttigt arbete. Det skulle säkert gå bättre...

Anonym sa...

Ansvarsfrihet...

http://varjager.wordpress.com/2012/02/03/moderata-socialistliberaler/

Anonym sa...

Mikael!
Ja, du har naturligtvis rätt om Finland. Det är ett land som fungerar. Det är befängt att göra jämförelser med.
Jag måste ha varit trött.
Martin

Mikael Styrman sa...

Svar till Martin:

Attan också, nu blev jag triggad att skriva om Sverige i jämförelse med Finland. Se mitt svar i ett eget inlägg med rubriken ”Det gränslösa vanstyret”.

Anonym sa...

Förvånar mig att du Micke är så naiv eller okunnig om den ohämmade invandringens konsekvenser. Men kanske har haft fullt upp med den maffialiknande behandlingen du och Ekfors kraft ständigt utsätts för.

Vi har ju blivit itutade att vi måste importera arbetskraft för att klara de stora pensions-avgångarna med det hur nu visat sig
att så inte alls är fallet,jobb som blir "över" efter avgångar finns inte - de blir bortrationalserade. Således en lögn i försök att motivera invandringen. Redan nu finns ca 500.000 arbetlösa svenska så någon "flykting"-invandring kan knappast motiveras.

Enligt Invandrarverkets statistik för åren 1980-2010 beviljades 1.304.933 PUT (permant uppehållstillstånd) i Sverige. Dessa PUT delas upp i hela 11 olika kategorier, bl.a. krigsägrare,de factoflyktingar,huansistiska skäl, verkställighteshinder, tillfälliga uppehållstillstånd, tidsbegränsade, arbetsmarknad, anhöriginvandring. Alla dessa rubriker är påhittade och saknar motstycket i något land. De som verkligen har flyktingsskäl är kvotflyktingar 3.3% och konvetionsflyktingar 2,3%. Gruppen anhöriginvandring är avgjort störst med hela 45,4%- inga flyktingare! Hit hör föräldrar och än äldre anhöriga som aldrig lär komma att tillföra samhället ågot. Men för dessa har man konstruerat ett särskilt pensionssystem...

Och så handeln med pass: I Sverige "borttappas" 250.000 pass årligen med säkert bra pris på marknaden. I Finland tappas bara 5.000 bor!

Invandringen är på väg att i grunden förändra vårt samhälle: Kriminalitet, dramatisk ökning av åldtäkter, ökad belastning på skolor-sjukhus-boende, hedersmord och mycket mera. Och en allmän anpassning av oss svenskar till de invandrade. Inte ens skolavslutningar i kyrkan... Och allt detta kostar ofantligt många miljarder som svenska skattebetalare generöst (?) avstår från.

Men ve den som vågar ge uttrycka sin frustration över detta tillstånd. Invektiv som rasist, islamofob, främlingshatare haglar. Journailstkåren saknar kurage att kritiskt granska detta med risk för att förlora jobbet. Man hoppas att svensken skall hållas ovetande om invandringens konsekvenser. De som yttrar sig skall skrämmas till tystnad.

Jag rekommenderar dig ta del nedanstående sajter:

www.dn.se/debatt/journalisterna -mörklägger
www.snaphanen.dk
www.aktualia.wordpress.com/julia ceasar
www.avpixlat.info

Om du orkar ta dig igonom ovanstående sajter tror jag också du vaknar!

Hälsningar Bo

Mikael Styrman sa...

Svar till Bo:

Se mitt svar i ett eget inlägg med rubriken ”Politiker som inte ens en mor kan älska”.