torsdag 23 februari 2012

”Skuld på 110 miljarder euro stryks”

.
Så skrev E24 härom dagen. Det var naturligtvis Grekland som avsågs. Och man fortsatte:

För de berörda bankerna och fonderna, som väntas få ett formellt erbjudande från Grekland inom en vecka, innebär det i praktiken förluster på över 70 procent.”

Ännu fler bortslarvade miljarder således - av andras pengar, naturligtvis...

Alldeles oavsett det riktiga eller moraliska eller ej i att skriva ned Greklands skulder är det en tydlig signal till Spanien, Italien och Portugal. Och det är en tydlig indikation, eller ännu en spik i våra av den organiserade brottsligheten shanghajade bank- och pensionssystems, och i förlängningen även vårt monetära systems, likkista. Hör Ni spikarna drivas in?

- Bam!......Bam!......Bam!.....


Övertorneå den 23 februari 2012
Mikael Styrman
.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tydligen så går det att låna och spendera och sedan ge tusan i att betala, Klar signal till andra länder. Det var en som talade på ring P1 häromdagen om att av lån är endast 8% riktiga pengar resten är elektroniskt fabricerade, Det kallas tillväxt, Det skulle vara intressant att veta sanningen om det.
SD

Anonym sa...

Visst fan är det skandal!

Och sedan försöker media att anonymisera det hela genom att påstå att det är "de berörda bankerna och fonderna" som kommer att förlora dessa ca 700 miljarder kronorna.

Istället så är det vi alla som han pengar/lån/placeringar i dessa banker/fonder som ner till sista öret får betala förlusterna genom högre avgifter/räntor, sämre service och sämre värdeutvecklig av sparandet.

Nog var det mer rakryggat när fackföreningsledaren i transportfacket i USA, Jimmy Hoffa, på sin tid skyfflade över fackföreningen Teamsters pensionsfonder till maffian för det begrep ju alla fackmedlemmarna att de då hade förlorat sina fonderade pensionsmedel. Men nu ska det försökas anonymiseras så att vi som är längst ut på snöret inte skall se vad som händer och inte skall oroas över utvecklingen.

Anonym sa...

Det tråkiga i sammanhanget är ju att de ansvariga i form av bankchefer/kapitalförvaltare likt den gås som det kommer vatten på endast ruskar av sig vattnet och blir kvar på sin post eller i värsta fall går vidare till samma typ av mångmiljonavlönat arbete hos annat företag inom finanssektorn.

Dessa måste ju istället, likt ogräs, rotryckas till sista rottråden så att samma ogräs inte kommer tillbaka gång på gång och ånyo spolierar alla ansträngningar för att få ihop besparingar till ålderns höst.

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Ja, det Du beskriver är förstås en stor del av problemet.