fredag 11 januari 2019

Bråda dagar på SVT:s propagandaredaktioner


.
Man har fortsatt tuffa dagar på SVT:s propagandaredaktioner. Till varje pris ska nu döljas att det av politiker och tjänstemän plundrade Vattenfall nu för andra veckan har över 100.000 människor i mörker, bara några mil från landets huvudstad.

Frågan är som bekant känslig eftersom politiker och tjänstemän plundrade Vattenfall inför öppen ridå, allt medan rättsväsendet stod och tittade på, utan att vidta några åtgärder. Sedan har man chockhöjt priserna - flera gånger. Officiellt har det skett för att höja leveranssäkerheten. Sannolikt har pengarna i sin helhet istället gått till att täppa igen svarta hål efter plundringen - såvida inte plundringen alltjämt pågår.

SVT:s morgonnyheter har idag handlat om att det är orkan i fjällen, med vindar på 40-50 m/s. Fokus har legat på att man stängt skolan i Saxnäs. Saxnäs är en liten by 85 km väster om Vilhelmina. Orten har enligt Wikipedia 134 invånare. Finns det ens någon skola i Saxnäs? Nå i alla fall har skolan i Saxnäs knuffat ut Vattenfalls haveri i Roslagen från nyhetsfokus på SVT.

Det säger förmodligen en hel del om hur mycket skumt det finns att uppmärksamma i Vattenfall och hur rädda skurkarna är för att förlora kontrollen över mörkläggningen.

Falun fredagen den 11 januari 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: